Diego Maradona tarjoaa apuaan Manchester Unitedille: ”Olen oikea mies tehtävään”

© Kuva: Getty Images

Argentiinalaislegenda Diego Maradona sanoo olevansa valmis Manchester Unitedin manageriksi, jos kutsu käy.

Maradona, 58, on pelaajauransa jälkeen valmentanut kahta joukkuetta Arabiemiraateissa ja tällä hetkellä hän luotsaa meksikolaista Doradosia maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Manchester United on ollut jokseenkin tuuliajolla legendamanageri Sir Alex Fergusonin jäätyä eläkkeelle keväällä 2013. Sen jälkeen jo kolme manageria on saanut lähtöpassit Unitedista.

Tällä hetkellä joukkueen puikoissa on Ole Gunnar Solskjær, joka nimitettiin joulukuussa väliaikaiseksi manageriksi José Mourinhon saatua kenkää.

Solskjær aloitti väliaikaispestissään vakuuttavasti ja sai pestin vakituisesti itselleen. Unitedin loppukausi meni kuitenkin penkin alle, ja joukkue jäi lopulta Valioliigassa kuudenneksi.

Maradona kertoo FourFourTwon haastattelussa tähtäävänsä korkealle valmentajan urallaan.

– Jos Manchester (United) tarvitsee valmentajan, olen oikea mies tehtävään.

– Tiedän, että he myyvät paljon paitoja ympäri maailmaa, mutta heidän pitää myös voittaa pokaaleja. Minä voin tehdä sen heille.

Maradona sanoo seuranneensa Unitedia jo pitkään.

– Manchester United oli pitkään suosikkijoukkueeni Englannista. Heillä oli niin monta mahtavaa pelaajaa ja mahtava joukkue Alex Fergusonin alaisuudessa.

– Nyt minun on sanottava (lempijoukkueekseni) Manchester City. Tiedän, että ei saisi vaihtaa tällä tavalla, mutta se johtuu Sergio Agüerosta. Me juttelemme paljon ja hän pelaa todella hyvässä joukkueessa.

Argentiinalaislegendalla on mielipiteensä myös Unitedin nykyjoukkueesta. Hän sanoo pitävänsä keskikenttäpelaaja Ander Herrerasta, joka jättää Unitedin tänä kesänä. Ranskalaistähti Paul Pogba ei kuulu Maradonan suosikkeihin.

– Pidin Unitedissa Ander Herrerasta. Paul Pogba? Hän ei tee tarpeeksi töitä.

Manchester Unitedin kannattajat tekivät vaikutuksen Maradonaan kauden 1983-84 Cup-voittajien cupin puolivälieräottelussa.

– Pelasin Old Traffordilla. Mikä meteli siellä olikaan, kuin La Bomboneralla (Boca Juniorsin stadionilla).