Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on vastannut naisten maajoukkueen supertähden Megan Rapinoen kapinalliseen kannanottoon.

Rapinoe laukoi maajoukkueen kieltäytyvän kutsusta Valkoiseen taloon, mikäli ryhmä voittaisi Ranskassa jalkapallon maailmanmestaruuden (lue lisää).

Trump antoi välittömästi hyökkääjälle palautetta.

– Olen Yhdysvaltojen joukkueen ja naisten jalkapallon suuri ystävä. Meganin pitäisi voittaa ensin, ennen kuin hän puhuu, Trump twiittasi.

– Hoida työsi loppuun! Emme ole vielä valmiita. Emme ole vielä kutsuneet Megania tai joukkuetta, mutta nyt kutsumme koko joukkueen. Häviävät tai voittavat. Meganin ei pitäisi koskaan loukata maatamme, Valkoista taloa tai lippuamme. Erityisesti siitä syystä, että olemme tehneet niin paljon hänenkin ja joukkueen eteen.

– Ole ylpeä kantamastasi lipusta. USA pärjää loistavasti!

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
Women’s soccer player, @mPinoe, just stated that she is “not going to the F...ing White House if we win.” Other than the NBA, which now refuses to call owners, owners (please explain that I just got Criminal Justice Reform passed, Black unemployment is at the lowest level...
....in our Country’s history, and the poverty index is also best number EVER), leagues and teams love coming to the White House. I am a big fan of the American Team, and Women’s Soccer, but Megan should WIN first before she TALKS! Finish the job! We haven’t yet....

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
....in our Country’s history, and the poverty index is also best number EVER), leagues and teams love coming to the White House. I am a big fan of the American Team, and Women’s Soccer, but Megan should WIN first before she TALKS! Finish the job! We haven’t yet....
....invited Megan or the team, but I am now inviting the TEAM, win or lose. Megan should never disrespect our Country, the White House, or our Flag, especially since so much has been done for her & the team. Be proud of the Flag that you wear. The USA is doing GREAT!