Lauantaina pelattiin EM-karsintojen lohko J:n kolmannet ottelut.

Huuhkajat hoiti oman haasteensa kunnialla ja voitti Bosnia-Hertsegovinan 2-0 Ratinan stadionilla Tampereella. Molemmista maaleista vastasi Teemu Pukki. (Lue otteluraportti)

Ennakkosuosikki Italia kasvatti johtoaan lohkokärjessä Kreikan kustannuksella ja Armenia jätti Suomen seuraavan vastustajan, Liechtensteinin, ainoaksi joukkueeksi nollakerhoon.

Kreikka – Italia 0-3

Italia osoitti reilussa puolessa tunnissa, miksi se on lohkon selkeä voittajasuosikki. Kreikasta ei ollut haastajaksi Ateenassa.

Vierasjoukkue Azzurrin ensimmäinen osuma syntyi 23. minuutilla. Kreikan puolustus aukesi helposti Italian rajaheitossa. Lopuksi Andrea Belotti jätti rangaistusalueella Kóstas Manolásin taakseen ja pelasi syötön takaviistoon Nicolò Barellalle, joka laukoi suoraan vastapallosta sisään. 0-1.

Italia iski uudelleen 30. minuutilla. Kreikka menetti pallon syvällä vieraiden puoliskolla ja Italia lähti nopeaan vastaiskuun. Peliväline toimitettiin vasemmalle laidalle Lorenzo Insignelle, joka kuskasi pallon rangaistusalueelle ja ujutti sen tarkalla sijoituksella takanurkkaan. 0-2.

Avausmaalista vierähti kaiken kaikkiaan vain kymmenen minuuttia, kunnes ottelu oli lopullisesti paketissa. Italia pelasi kulmapotkun lyhyenä ja Kreikka puolusti jälleen löysästi. Emerson Palmieri keskitti vasemmalta laidalta ja Giorgio Chiellini viimeisteli loppulukemat taululle puskemalla pallon lähietäisyydeltä sisään 33. minuutilla. 0-3.

Voit katsoa ottelukoosteen Viafreesta.

OptaPaolo

@OptaPaolo
20 - Italy have scored in all their last 20 Euro Qualifier games, the longest run in their history for the Azzurri. Steady.

OptaPaolo

@OptaPaolo
7 - Italy have won for the first time seven European Qualifiers games in a row. Run.

Armenia-Liechtenstein 3-0

Armenia avasi pistetilinsä Jerevanissa tyylipuhtaalla esityksellä. Kotijoukkueen ensimmäistä maalia odoteltiin vain toiselle minuutille asti.

Gevorg Ghazarjan vei isännät johtoon Varazdat Haroyanin syötöstä. 1-0.

Ghazarjan oli itse alustamassa 18. minuutilla Armenian toista maalia, jonka teki Aleksandre Karapetian. 2-0.

Tigran Barseghyan viimeisteli loppusilauksen 91. minuutilla. 3-0.

Lohkotilanne ja seuraavat ottelut

Italia jatkaa puhtaalla pelillä lohkon piikkipaikalla. Se on kerännyt yhdeksän pistettä ja tehnyt kolmessa ottelussa yhteensä 11 maalia päästämättä ensimmäistäkään.

Suomi siirtyi lauantain tulosten myötä neljänneltä sijalta toiseksi. Huuhkajilla on kolmen ottelun jälkeen kasassa kuusi pistettä. Italia oli avausottelussa parempi maalein 2-0, mutta Suomi on kaatanut sen jälkeen Armenian ja Bosnia-Hertsegovinan samoin lukemin.

Kreikka tipahti yhden pykälän alemmas kolmanneksi. Sillä on kolmen pelin jälkeen tilillään neljä pistettä. Kreikka voitti avausottelussaan Liechtensteinin 2-0, pelasi seuraavassa Bosnia-Hertsegovinan kanssa 2-2-tasapelin ja hävisi eilen Italialle.

Bosnia-Hertsegovinalla on Kreikan kanssa yhtä monta pistettä ja sama maaliero, mutta se on keskinäisen ottelun vierasmaalien takia Kreikan takana neljäntenä. Bosnia-Hertsegovina voitti avauspelissään Armenian 2-1.

Armenialla on voittonsa myötä kolme pistettä kasassa, mutta se jatkaa lohkossa viimeistä edellisenä.

Liechtensteinin piste- ja maalitili on yhä avaamatta. Se on päästänyt kolmessa ottelussa yhteensä 11 maalia.

Lohkon seuraavat ottelut pelataan ensi tiistaina. Italia isännöi Bosnia-Hertsegovinaa Torinossa, Kreikka saa Ateenaan vieraakseen Armenian ja Suomi kohtaa Vaduzissa Liechtensteinin. Kaikki ottelut alkavat kello 21.45.

Täältä löydät lohkon tilanteen, tulevat ottelut ja kaikki uutiset Huuhkajista!