Huuhkajien kapteeni rehellisenä – joukkue saanut EM-karsinnoissa juuri sen mitä on ansainnutkin

© Kuva: Getty Images

Suomen jalkapallomaajoukkue on pelannut kuluvissa EM-karsinnoissa kaksi ottelua. Avauspelinsä Huuhkajat hävisi Italialle Udinessa 0-2 ja voitti seuraavaksi Armenian 2-0.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv puhui edellisistä karsintapeleistä Suplan Week of Football -podcastissa.

– Lähdimme liikkeelle vähän eri systeemillä Italiaa vastaan ja se ei ihan toiminut sillä tavalla kuin haluttiin. Meillä oli hyviä jaksoja ensimmäisellä puoliajalla Italiaa vastaan, mutta saimme ansaitusti nolla pistettä siitä. Italia on todella kova joukkue ja olen aika varma, että Italia voittaa tämän lohkon, Sparv sanoi ja jatkoi:

– Me taistelemme sitten toisesta sijasta. Italia-pelin jälkeen meillä oli vaikea vierasottelu Armeniaa vastaan, ja se meni hyvin. Se oli pelillisesti hankala, mutta tehtiin kaksi maalia ja puolustettiin joukkueena hyvin ja yhtenäisesti. Se näytti hyvältä ja olen tosi tyytyväinen, miten kaikki tsemppasivat ja jaksoivat loppuun asti. Kolme pistettä sieltä oli kova saavutus.

Suomi yritti pelata Italiassa viiden miehen puolustuslinjalla, mutta joukkue ei ollut ehtinyt harjoitella kyseisellä tavalla tarpeeksi. Sparv kuitenkin ymmärtää, miksi Italian kaltaista futismahtia vastaan kokeiltiin jotain uutta.

Samalla Sparv myönsi, että Jerevanista pitikin ottaa voitto, jos Suomi mielii päästä EM-kisoihin karsintojen kautta.

– Jos meillä on tavoite päästä kisoihin, niin kolme pistettä sieltä oli kyllä ainoa tavoite meille. Hyvä että saatiin niitä pisteitä. Nyt taas hakemaan pisteitä kotipelistä Bosniaa vastaan.

Suomi kohtaa kolmannessa EM-karsintapelissään Bosnia-Hertsegovinan lauantaina 8.6. Tampereella. Bosnialla on kasassa kahden ottelun jälkeen neljä pistettä.

Ottelu näkyy Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplaysta ja Viafreestä.