Huuhkajien keskikenttäpelaaja Robert Taylor on saanut ison pelillisen roolin Tromsø IL:n palapelissä. Hän on saanut vastuuta päävalmentaja Simo Valakarilta. Joukkueen alkukausi on ollut kuitenkin tulosten valossa karmaiseva. Pisteitä on kertynyt kymmenessä ottelussa vasta seitsemän, jonka myötä Tromsø on Norjan pääsarjassa viimeisenä.

– Joukkueen peli ei ole hirveän hyvin kulkenut. Saimme onneksi tärkeän voiton ennen
maajoukkuetaukoa. Muuten on ollut vaikeata, Taylor toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– Olen pelannut itse hyvin. Olen päässyt pelaamaan linkkinä, keskellä ja kymppipaikalla, ja hyvin on mennyt, hän iloitsee varovaisesti.

Taylor vakuuttaa, että vaikeat ajat seurajoukkueessa eivät heijastu tekemiseen Suomen A-
maajoukkueessa.

– Meidän itseluottamus on sama, mitä se oli jo Nations Leaguessa. Se on hyvä.

– Tosi kiva ollut nähdä jätkiä. Maajoukkue antaa kivaa buustia, kun seurajoukkueella on mennyt huonosti. Sama voi olla joskus sitten toisinpäin, 24-vuotias pelimies toteaa.

Suomi kohtaa lauantaina EM-karsintojen kolmannessa ottelussa Bosnia-Hertsegovinan
loppuunmyydyssä Ratinassa Tampereella. Taylor tietää, että luvassa ei ole helppo iltapuhde.

– Onhan Bosnia kova jengi. Heillä on hyviä pelaajia ja pari nimekästä pelaajaa. Meidän onneksi Miralem Pjanic on pelikiellossa, mutta Edin Dzeko on esimerkiksi kova pelaaja. Kyllä se on kova joukkue.

Taylor sai vastuuta Markku Kanervan miehistössä vain neljä minuuttia karsintojen avausotteluissa Italiaa ja Armeniaa vastaan. Nyt hän janoaa lisää peliminuutteja.

– Kyllä se harmittaa, jos minuutteja ei tule, mutta pitää ajatella vain joukkuetta. Henkilökohtaiset peliajat eivät ole ykkössijalla. Olen iloinen jos joukkue voittaa, vaikka en pelaisi, ja surullinen jos häviäisi. Näissä puhutaan isoista peleistä, kovaa laukova keskikenttämies tietää.

Hän on jutellut Kanervan kanssa mahdollisesta pelipaikasta Suomen pelijärjestelmässä.

– Se on oikea tai vasen linkki. Myös piilokärkenä voin toimia. Tykkään leikata keskelle vasemmalta ja oikealla jalalla kiskaista. Se on mulle luonnollisempaa.

Näet Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna Viasatilta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreesta. Lauantain ottelu potkaistaan käyntiin klo 19.00.