Ilveksen sankarivahti Hilander kertasi cup-voiton avaintekijöitä Ruudulle: ”Ei ajateltu tätä liian isona pelinä”

© Kuva: Juha Tamminen
Viikko käyntiin MLS-pelillä! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Ilves kruunattiin lauantaina Suomen Cupin mestariksi, kun se voitti IFK Mariehamnin kilpailun loppuottelussa 2-0. Tamperelaisten maaleista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla Matias Ojala ja Tatu Miettunen. (Lue otteluraportti)

Voitto oli osoitus etenkin päävalmentaja Jarkko Wissin taidosta rakentaa yhtenäinen joukkue, joka puolustaa tiiviisti ja käyttää maalipaikkansa tehokkaasti.

Ottelu olisi kuitenkin voinut kääntyä myös IFK:lle ilman Ilveksen maalivahdin Mika Hilanderin lukuisia huipputorjuntoja.

Hilander kehui omiensa otteita ottelun jälkeen Ruudun lähetyksessä.

– Oltiin huomattavasti parempi joukkue kentällä mun mielestä. Alusta lähtien oli meijän peli.

– Onhan tää iso asia koko Ilvekselle varmastikin ja itelle. Toivottavasti tää vaan vie tamperelaista futista enemmän eteenpäin.

Hilanderin mukaan tamperelaisten pukukopissa ei stressattu lauantain cup-huipennusta liikaa. Ilveksen peli on kulkenut myös Veikkausliigassa, jota se johtaa kymmenen ottelun jälkeen, joten samoilla eväillä lähdettiin myös IFK Mariehamnia vastaan.

– Puhuttiin vaan siitä, että pelataan omilla vahvuuksilla ja omaa peliä. Valmistauduttiin pitkälti ihan kuin normaaliin Veikkausliiga-otteluun. Sielläkin on sujunut, niin miks sitä lähtis muuttaa? Ei ajateltu tätä liian isona pelinä.

– Tää on ihan hemmetin hieno joukkue. Kaikki painaa siihen samaan yhteiseen tarkoitukseen hommia aamusta iltaan, niin täs on kiva olla.

– Ihan hyvä peli oli itteltäkin.

Ruudun selostaja ja haastattelija Kim Kallström naureskeli Hilanderin vaatimattomalle arviolle omasta esityksestä.

– Niin, sellaisia me tamperelaiset ollaan, kuittasi Hilander.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle VPS - IFK Mariehamn 19.08.2019

Viikko käyntiin MLS-pelillä! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliIlves Eurooppaan! Hilanderin huippuottelu hiljensi IFK Mariehamnin Suomen Cupin finaalissa
Seuraava artikkeliJärjestyksenvalvojilla järeät otteet käytössä Suomen Cupin finaalissa – vieraskannattajat saivat sumutteesta