Jere Uronen summasi Suomen huippuottelun: ”Toteutimme pelisuunnitelmaamme”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi otti toisen voittonsa EM-karsinnoissa, kun se kaatoi lauantaina Tampereella Bosnia-Hertsegovinan lukemin 2-0. Etenkin joukkueen toisen puoliajan esitys oli upeaa katseltavaa suomalaisittain. Maalipaikkoja tuli tukkukaupalla ja taisteluilme oli kohdillaan.

Vasempana pakkina koko ottelun luutinut Jere Uronen kertoi Huuhkajien noudattaneen tarkasti valmennusjohdon laatimaa pelisuunnitelmaa. Joukkue pysyi kärsivällisenä, vaikka ensimmäisellä puoliajalla peli oli hieman tukossa.

– Saimme rakennettua peliä ihan hyvin. Ehkä viimeinen kolmannes oli vähän nihkeämpää ja viimeiset ratkaisut olivat vähän huonompia ensimmäisellä puoliajalla. Kyllä me silti saimme luotua aika paljon siinä ja peli oli meillä hyvin kontrollissa, kommentoi Uronen SuomiFutikselle.

– Tiesimme, että vastassa on hyvä joukkue, eikä sitä vastaan voi dominoida 100-0. Heillä oli niin paljon taitoa, että välillä täytyi ottaa vastaan. Ne teesit, jotka meillä oli ennen pelin alkua, toimivat kaikki. Toteutimme pelisuunnitelmaamme hyvin, Uronen iloitsi.

Toisella puoliajalla Suomi sai lukuisia huippupaikkoja maalintekoon. Ilmassa oli jopa pienoista tuhlailun makua.

– Homma alkoi vapautua ja tuli uskomattomia yksilösuorituksia. Se käänsi meille peliä enemmän ja enemmän. Pallollinen rohkeus oli meillä hyvää ja pelasimme fiksusti. Se oli kypsä esitys.

– Vähän ehkä tuntuu hassulta, mutta kyllä mulla on hieman pettynyt fiilis. Siinä lopussa oli niin paljon mestoja, mutta oli kyllä kiva pelata. Jos jatkamme samaan tahtiin tiistaina, niin tulemme saamaan paikkoja. Viimeistelyssä pitää olla vain vähän skarpimpi vielä.

Teemu Pukki oli ottelun terävin pelaaja viimeistelyssä. Hän iski ottelun molemmat maalit kliinisellä tavalla.

– Ihan samanlaista kuin treeneissä. Ollaan totuttu jo noihin, Uronen kuittasi.

Loppuunmyydyssä Ratinassa oli huima tunnelma ottelun alusta jälkipeleihin asti. Huuto raikasi ja katsomo oli täynnä valkoiseen pukeutuneita äänekkäitä suomalaisia.

– Oli uskomaton tuki. Kaikki nauttivat pelaamisesta. Toivottavasti kaikki katsojat nauttivat yhtä paljon kuin me. Tämä oli tosi, tosi makeeta. Se oli yksi syy, miksi pelasimme tällä tasolla. Yleisö antoi niin paljon lisäpotkua, Uronen kiitti.

Näet kaikki Huuhkajien EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna Viasatilta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreestä. Tiistaina Huuhkajat hakee kolmatta peräkkäistä voittoa Liechtensteinin kustannuksella.

Jesse Happonen, Tampere


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!