Liverpool voitti lauantaina Mestarien liigan kukistamalla Tottenhamin loppuottelussa lukemin 2-0. Mohamed Salahin ja Divock Origin osumat toivat Liverpoolille sen kuudennen mestaruuden kilpailun historiassa. (Lue otteluraportti)

Pysti oli lähes jokaiselle pelaajalle ensimmäinen Liverpoolin paidassa, sillä vain kapteeni Jordan Henderson pelasi joukkueessa jo kaudella 2011-12, kun punapaidat voittivat Englannin liigacupin. Mestarien liigan pystiä Liverpoolin pelaajista olivat aikaisemmin nostelleet vain Xherdan Shaqiri ja Daniel Sturridge.

Yksi suurista menestystarinoista Liverpoolin joukkueessa on laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold, joka pelasi lauantaina 21. ottelunsa Mestarien liigassa ja jo toista kertaa kilpailun finaalissa. Hän on pelannut koko ammattilaisurallaan vasta 85 ottelua. Vai pitäisikö sanoa ”jo”? Alexander-Arnoldilla kun on ikää vasta 20 vuotta.

– Sitä on vaikeaa pukea sanoiksi. Me ansaitsimme sen enemmän kuin mikään muu joukkue. Me teimme jotain erityistä, me dominoimme peliä, kommentoi Alexander-Arnold BBC:lle.

– Me emme aio katsoa taaksepäin ja ajatella, että tämä oli verkkainen ottelu. Me näemme asian siten, että olemme Euroopan mestareita.

– Olen vain normaali liverpoolilainen jätkä, jonka unelma kävi juuri toteen.

Squawka Live

@Squawka_Live
Trent Alexander-Arnold's career so far:

25/10/16: Liverpool debut
14/12/16: Premier League debut
15/08/17: First Liverpool goal
26/05/18: Champions League finalist
28/06/18: World Cup debut
01/06/19: Champions League winner

Not even 21 years old yet.

Toinen suuri menestystarina on lauantain avausosuman iskenyt egyptiläishyökkääjä Salah, joka on jo toista kautta peräkkäin Liverpoolin paras maalintekijä.

– Kaikki ovat nyt onnellisia. Olen iloinen, että sain pelata toisessa [Mestarien liigan] loppuottelussa putkeen ja että pääsin lopulta pelaamaan 90 minuuuttia, sanoi viime vuoden finaalin loukkaantumisen takia kesken jättänyt Salah BT Sportille.

– Olen uhrannut paljon urani eteen. Lähdin kylästäni Kairoon, ja on uskomatonta olla egyptiläinen tällä tasolla.

Artikkelia muokattu 2.6.2019 klo 02.00: Lisätty maininta Sturridgesta.