Saksan monivuotinen maajoukkuepelaaja ja MM-finalisti Dietmar Hamann on joutunut pidätetyksi peräti kahteen otteeseen Australiassa. Hamannin epäillään syyllistyneen naisystävänsä pahoinpitelyyn.

Nyt 45-vuotias Hamann pelasi pitkän pelaajauransa aikana muun muassa Bayern Münchenissä ja Liverpoolissa, ja juhli Liverpoolin joukkueen kanssa Mestarien liigan voittoa keväällä 2005.

Poliisi saapui Hamannin ja hänen naisystävänsä Sydneyn kotiin kello 2.15 perjantaina aamuyöllä. Daily Mailin mukaan Hamannin kerrotaan tönäisseen naisystäväänsä riidan aikana. Hamann pidätettiin ja häntä syytetään pahoinpitelystä. Hamannin naisystävä ei saanut tilanteessa pahempia vammoja.

9News Australia

@9NewsAUS
Former international soccer star Dietmar Hamann has been arrested in Sydney over a domestic violence incident. #9News 9news.com.au/national/dietm…

Hamannille langetettiin välitön tilapäinen lähestymiskielto uhrin suojelemiseksi. Hamannin kuitenkin kerrotaan soittaneen naisystävälleen heti vapaaksi päästyään, ja siksi hänet pidätettiin melkein heti uudelleen.

Hamannia kuultiin lyhyesti Parramattan oikeudessa lauantaina, ja hänet päästettiin vapaaksi takuita vastaan. Poliisi vastusti takuiden myöntämistä, koska heidän näkemyksensä mukaan Hamanniin kohdistui riski uudesta väkivaltaisuudesta. Takuut kuitenkin myönnettiin sillä edellytyksellä, että Hamann luovuttaa oikeudelle passinsa ja ilmoittautuu poliisille maanantaina ja perjantaina. Mahdollisista syytteistä ja syytteisiin vastaamisesta päätetään tulevana torstaina.

Hamann on ollut Australiassa pidennetyllä lomalla, ja hän on muun muassa vieraillut Western Sydney Wanderersin harjoituksissa.

59 A-maaottelua pelannut Hamann toimii tätä nykyä Skyn TV-asiantuntijana.