Maailmantähdet pelaavat puolityhjille katsomoille – Copa Américan heikot katsojamäärät huolettavat

© Kuva: Getty Images

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin presidentti Alejandro Dominguez on huolissaan Copa Américan katsojamääristä, joiden hän uskoo kuitenkin kasvavan turnauksen mittaan.

Viime viikonloppuna Brasiliassa alkaneessa turnauksessa on nähty jo monia pelejä, jotka on pelattu puolityhjille stadioneille. Osa pelaajista on kertonut, että he kuulevat selkeästi valmentajiensa ohjeet sivurajalta.

Uutistoimisto AP:n mukaan yli 46 000 ihmistä maksoi keskimäärin 125 dollaria (noin 111 euroa) lipusta kisojen avausotteluun, jossa kohtasivat isäntämaa Brasilia ja Bolivia, mutta Morumbin stadionilla oli lopulta ainakin 22 000 tyhjää paikkaa. Conmebol ilmoitti aluksi, että ottelu on loppuunmyyty.

87 000 ihmistä vetävälle Maracanãn stadionille oli sunnuntaina kerääntynyt noin 20 000 silmäparia otteluun Qatarin ja Paraguayn välillä.

Myös lauantaina nähtiin kehnoja katsojamääriä. 60 000 katsojan Arena Grêmiolla oli paikalla vain noin 11 000 ihmistä Perun ja Venezuelan ottelussa. 50 000 katsojan Fonte Novan stadionille kerääntyi myöhemmin samana päivänä noin 35 000 ihmistä Argentiinan ja Kolumbian väliseen huippuotteluun. Conmebol ilmoitti ennen ottelua, että peli on loppuunmyyty.

– Se huolettaa meitä, tietysti se huolettaa meitä, kommentoi Dominguez AP:n mukaan, mutta lisäsi, että uskoo katsojamäärien kasvavan.

Brasilialaisen TV Globon kommentaattori Luis Roberto sanoi, että kyse ei ole siitä, etteivätkö ihmiset haluaisi tulla paikalle. Hän nosti esiin lippujen hinnat. Halvinkin lippu Copa Américan otteluun maksaa kaksi kertaa enemmän kuin lippu Brasilian pääsarjan peliin.

AP kertoo, että talouskriisissä rypevän Brasilian vähimmäispalkka tänä vuonna on 256 dollaria. Maassa on yli 13 miljoonaa työtöntä ihmistä, huomattavasti enemmän kuin vuonna 2014, jolloin Brasilia järjesti MM-kisat.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.