Markku Kanervalla taas syytä hymyyn Huuhkajien pelien jälkeen: ”Hyvä lähteä vetämään henkeä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat otti tiistaina kolmannen perättäisen voittonsa EM-karsinnoissa, kun se kukisti Liechtensteinin vieraskentällä jo tutuiksi käynein 2-0-numeroin (lue ottelusta lisää). Päävalmentaja Markku Kanerva on saanut vastailla viime aikoina median kysymyksiin hymyssä suin, ja näin kävi myös tiistaina.

– Tämä oli meiltä kypsä ja ammattimainen esitys. Peli oli hyvin kontrollissa. Vähän oli välillä puskemista liechtensteinilaista bussia vastaan, mutta numerot olisivat lopulta voineet olla suuremmatkin, Kanerva arvioi Palloliiton kotisivujen mukaan.

– Ensimmäinen maali tuli hyvään paikkaan ja sitten toinen maali oli sikäli mahtava, että tämä oli Benjamin Källmanin ensimmäinen karsintapeli ja hänen ensimmäinen maalinsa samalla.

– Hyvä, kontrolloitu puolustuspeli meiltä – ehkä paria pientä tovia lukuun ottamatta. Pelaajat pitivät loistavasti ajatuksensa tässä pelissä ja tämä oli ansaittu voitto.

Maajoukkuetoiminnassa siirrytään nyt vajaan kolmen kuukauden kesätauolle, mutta syksyn tuplamaaotteluihin Suomi pääsee liki ihanteellisessa tilanteessa. Edessä on kaksi huipputärkeää kotipeliä Tampereella Kreikkaa ja Italiaa vastaan, ja Suomi paistattelee lohkon kakkosena, viisi pistettä ”päävastustajia” Kreikkaa ja Bosnia-Hertsegovinaa enemmän keränneenä.

– Tästä on nyt hyvä lähteä vähän lomaa viettämään ja vetämään henkeä ja jatkamaan sitten syksyä kohti. Tavoite näistä otteluista oli kuusi pistettä ja ne saatiin, Kanerva jatkoi.

– Erityiskiitos täytyy antaa myös faneille. Täälläkin taisi olla nelisensataa kannattajaa meidän tukenamme ja se on todella hieno ja tärkeä asia koko joukkueelle.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliZlatan Ibrahimovic kommentoi Teemu Pukin mahdollisuuksia Valioliigassa – ylistyssanoja sateli
Seuraava artikkeliHuuhkajien yllätysratkaisija ilakoi: ”Maali karsintadebyytissä on ollut unelma”