Murskatappiosta kriisipalaveriin – FC Lahden päävalmentaja ei saapunut lehdistötilaisuuteen

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

FC Lahti koki tiistai-iltana ruman 1-5-tappion vieraskentällä KuPS:lle. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa odoteltiin turhaan paikalle Lahden päävalmentajaa Sami Ristilää, joka ei ainakaan kuvattuun osuuteen ehtinyt.

Lehdistötilaisuudessa olivat paikalla KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara sekä upean osuman iskenyt keskikenttäpelaaja Ville Saxman.

Honkavaaralta kysyttiin, miltä pukukoppikäytävällä kuulosti, että oliko Ristilä mahdollisesti vielä tulossa tilaisuuteen.

– Siellä puhuttiin kielillä ja aika kovaan ääneen. Mutta se on täysin ymmärrettävää, että tuollaisen tuloksen jälkeen pitääkin vähän ääntä korottaa. Tsemppiä Lahdella jatkoon, Honkavaara sanoi lehdistötilaisuudessa.

Lahdella tappio oli toinen peräkkäinen. Lahti on 12 pelatun ottelun jälkeen sarjassa yhdeksäntenä 14 pisteellä. Samassa pistemäärässä ovat myös HIFK, IFK Mariehamn ja RoPS. Piste-ero kuudentena olevaan SJK:hon on kolme pistettä.

Saxman tykitti Lahden verkkoon tiistaina komean osuman. Saxman sai pallon 16-rajan tuntumassa ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan komeasti vasempaan ylänurkkaan. Saxmanilla on kasassa tältä kaudelta jo neljä maalia.

– Neljä olen tehnyt kahtena edellisenä vuotena putkeen, joten ei muuta kuin lisää vain.

– Olen aina päässyt paikoille, mutta vähän vaihtelevasti olen niistä tehnyt maaleja. Minusta tuntuu, että maalintekoni perustuu aika paljon joukkueeseen. Kun joukkue pelaa hyvin, saan tehtyä maaleja ja pääsen paikoille, mutta jos joukkue pelaa huonosti, niin yleensä minäkin olen aika huono, Saxman totesi.

KuPS on voiton myötä sarjassa kolmantena, pisteen päässä sarjaa johtavasta FC Hongasta. Seuraavaksi KuPS kohtaa ensi lauantaina HJK:n Helsingissä. FC Lahti saa sen sijaan vieraakseen ensi sunnuntaina HIFK:n.

Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!