Kuten odottaa sopi, Real Madrid on pannut kesän siirtomarkkinoilla tuulemaan. Haaviin on tarttunut jo viisi pelaajaa – Rodrygo, Éder Militão, Luka Jovic, Eden Hazard ja Ferland Mendy – ja näihin on sijoitettu yli 300 miljoonaa euroa siirtokorvauksina. Kyseessä on Real Madridin uusi seuraennätys yhden siirtoikkunan aikana.

Seuraava hankinta voi kuitenkin olla jo oven takana, ja se on tulossa Aasian suunnalta. Japanilaismedia (mm. Chumichi) ja Marca kirjoittavat, että Real Madrid on hyvin lähellä japanilaisen teinisensaation Takefusa Kubon hankintaa. Kubon värväys saattaisi olla samalla pieni näpäytys tai jopa arvovaltatappio Barcelonalle, sillä Kubolla on historiaa La Masiasta ja hänen lempinimensäkin on ”Japanin Messi”.

FC Tokyon hyökkääjä debytoi viime viikolla Japanin A-maajoukkueessa ja kuuluu Japanin ryhmään myös ensi yönä käynnistyvässä Copa Américassa. Iällä Kuboa ei ole pilattu, sillä hän täytti kymmenen päivää sitten 18 vuotta. Täysi-ikäisyyden myötä siirto Eurooppaan on vihdoin mahdollinen.

Aiemmin Kuboa on viety huhuissa muun muassa Barcelonaan, PSG:hen ja Manchester Cityyn.

Kubo sai lisänimensä ”Japanin Messi”, kun hänet kutsuttiin Barcelonan akatemiaan vain 9-vuotiaana. Erinäiset YouTube-klipit tekivät näyttävästi riplailleesta Kubosta pienimuotoisen teinisensaation.

Barcelona yritti tehdä Kubon kanssa sopimuksen jo vuonna 2014, japanilaisen vietettyä La Masiassa kaikkiaan neljä vuotta. Tuolloin kaikki meni kuitenkin pahemman kerran pieleen, kun tuloksena olikin FIFA:n langettama siirtokielto. Alaikäisten ulkomaalaispelaajien kanssa kun ei sopimuksia sovi hieroa.

[readmore from=Kubo-Takefusa]

Barcelona on sittemmin seurannut Kubon tilannetta tarkasti, mutta nyt Real Madrid on pelaajan kaappaamassa. Japanilaismedian mukaan Kubolle tarjotaan kahden miljoonan euron vuosipalkkaa. Hänen on määrä aloittaa pelaaminen reservijoukkue Castillassa. Sopimuksen kerrotaan olevan viisivuotinen.

Kubo on tehnyt FC Tokyolle kuusi maalia pelaamissaan 30 virallisessa ottelussa.

Lähteet: France24, Football-Espana ja Transfermarkt