Naisten jalkapallon MM-turnaus pelataan nyt toisen kerran 24 joukkueen voimin. Turnauksen paisuttaminen on venyttänyt kisojen kestoa tasan kuukauteen, joten joukkueet saavat tehdä pelaamisen ja treenaamisen ohessa kaikkensa ”hotellikuolemalta” välttyäkseen.

Yksi MM-kisojen suurimmista suosikeista on puolustavan mestarin USA:n ohella kisojen emäntämaa Ranska. Vaikka maa ja kulttuuri ovatkin tuttuja – tai ehkä juuri siksi – on ranskalaisillakin täysi työ keksiä tekemistä pitkästymistä vastaan.

Ranskalainen RMC Sport tiedusteli joukkueen pelaajilta, miten he viettävät aikaansa mieluiten otteluiden ja treenien välillä. Ja kas kummaa, joukkueen suosikkiajanvietteeksi paljastui suomalaisten suosikkipeli mölkky – vieläpä sivustolla täysin oikein kirjoitettuna.

Turnauksen alla joukkue pyöräili paljon, mutta varsinaiseen majapaikkaan Clairefontaineen päästyä pelaajille järjestettiin ohjelmaksi muun muassa petankkia, jousiammuntaa ja pöytätennistä.

– Me nauramme paljon, ja läsnä on paljon hymyä ja iloa. Rentouttavat hetket ovat tarpeen kentän ulkopuolella. Kokeilemme mielellämme kaikenlaista, kilpailuhenkinen puolustaja Ève Périsset kommentoi.

Helpommin järjestettävissä ovat tutummat harrasteet, kuten biljardi, videopelit ja korttipelit. Nuoremmat pelaavat enemmän videopelejä, kun vanhemmat lyövät korttia.

– Luulen, että minulla on lahja, sillä en pelaa kovin paljon. Ei minulla edes ole PlayStationia kotona, mutta kun pelaan, voitan. Kun käyn vanhempieni kotona, pelaan veljiäni vastaan. Ranskan maajoukkueessa olen paras, Grace Geyoro kertoi joukkueen FIFA-turnauksista.

– Konsolipelit eivät ole minun juttuni, vaan jätän sen muille, joukkueen vanhin pelaaja Èlise Bussaglia, 33, puolestaan sanoo.

[readmore from=Naisten-mm-kisat-2019]

Siitä sivuston mukaan sen sijaan vallitsee konsensus, että kaikkein paras peli on mölkky. Mölkkyä kuvaillaan aivan oikein ”perinteiseksi suomalaiseksi peliksi”, ja sen sanotaan olleen jo pitkään Ranskan naisjoukkueen ykkösajanviete. Pelin säännöt kuitataan yhdellä lauseella, sillä onhan mölkky noussut Ranskassa muutenkin suureen suosioon.

Erityisen paljon mölkystä pitää jutun mukaan varakapteeni Eugénie Le Sommer, vaikka hän saikin luopua ykköspaikastaan kisojen alla Marion Torrentille.

Ranska kohtaa maanantai-iltana alkulohkon päätösottelussaan Nigerian. Silloin nähdään, onko suomalainen mökkipeli pitänyt pelaajien mielen balanssissa ja taidot timmissä.