Suomifutiksen legenda sai hanat auki – ketsuppipullo aukesi hattutempulla

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Juho Mäkelää voi hyvällä omatunnolla tituleerata Suomifutiksen legendaksi. Onhan Kirurgi Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas ja sarjan kaikkien aikojen maalitilastossa neljäntenä.

Mäkelä voitti maalikuninkuutensa HJK:ssa (vuosina 2005 ja 2010) ja palasi täksi kaudeksi kotikaupunkiinsa Ouluun. Kaikkiaan 12 Veikkausliigassa vietetyn kauden – ulkomaan vuosiakaan unohtamatta – jälkeen Mäkelä sai tällä kaudella ensikosketuksensa Suomen toiseen sarjatasoon, kun hän liittyi AC Oulun miehistöön tavoittelemaan nousua pääsarjaan.

Juhannusviikonloppuna 36 vuotta täyttävän ”Kirurgin” startti Ykkösessä oli kuitenkin nihkeä, sillä ensimmäiset kahdeksan ottelua eivät tuottaneet maalisarakkeeseen ainuttakaan osumaa. Tänään sunnuntaina kaikki kuitenkin muuttui.

Mäkelä pani pallon kolme kertaa kotijoukkue EIF:n verkkoon, ja havainnollisti ketsuppipulloilmiön mitä tyylikkäämmin hattutempulla. Kukaan muu ottelun pelaajista ei maalintekoon pystynytkään, joten AC Oulu voitti ottelun 3-0. Täysi pistepotti teki nihkeähkösti kauden aloittaneelle AC Oululle erittäin hyvää, sillä Haka ja TPS ovat päässeet Ykkösen kärjessä jo pienelle karkumatkalle.

Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!