Tuleva huippupuolustaja piinasi Radamel Falcaota maajoukkuedebyytissään: ”Hän ajoi minut hulluksi”

© Kuva: Getty Images

Uruguayn maajoukkueen toppari José María Giménez on noussut Atlético Madridissa yhdeksi pelipaikkansa lahjakkaimmista pelaajista.

Giménez, 24, siirtyi Atlétiin vuonna 2013 kotimaansa Danubiosta. Tähän mennessä hän on pelannut madridilaisseurassa 164 ottelua ja saavuttanut mm. Eurooppa-liigan mestaruuden sekä Mestarien liigan toisen sijan.

Uruguayn A-maajoukkueessakin hän on esiintynyt jo 51 kertaa. Giménez oli kova luu jo maajoukkuedebyytissään syyskuussa 2013, jolloin Uruguay kaatoi MM-karsintaottelussa Kolumbian 2-0.

Giménez oli tuolloin vasta 18-vuotias, mutta hän piinasi läpi ottelun Kolumbian tähtihyökkääjää Radamel Falcaota.

– En voinut keskittyä, koska Giménez ajoi minut hulluksi, kommentoi Falcao thesefootballtimes-sivuston mukaan.

– Hän kyseli minulta kysymyksiä. Ensin hän kysyi, millainen auto minulla on. Minun vastatessa hän oli jo mennyt puolustamaan keskitystä. Se oli vasta alkua.

– Sitten hän kysyi minulta, miksi Ecuadorin, Kolumbian ja Venezuelan lipuissa ovat samat värit.

– Seuraavaksi hän tuli luokseni ja kertoi, että kyseessä on hänen debyyttinsä. Hän sanoi olevansa hyvin onnellinen ja kertoi, että hän aikoo ottaa ottelun päivämäärästä tatuoinnin. Hän kysyi minulta, kirjoitetaanko syyskuu (esp. septiembre) p-kirjaimella vai ilman.

– Sen takia minulta meni ohi mahdollisuus hypätä keskitykseen. Hän ajoi minut hulluksi.

Falcao ja Giménez ovat parhaillaan maajoukkueidensa mukana Brasiliassa pelattavassa Copa Américassa. Falcaon Kolumbia on jo varmistanut jatkopaikkansa alkulohkosta kahdella voitolla. Giménezin Uruguay voitti avauspelissään Ecuadorin 4-0 ja kohtaa Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä Japanin.