Urheiluvaatejätti Nike on huolissaan Neymarin raiskauskohusta

© Kuva: Getty Images
Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Urheiluvaatejätti Nike on huolissaan Paris Saint-Germainin ja Brasilian maajoukkueen tähtihyökkääjään Neymariin kohdistuvasta raiskaussyytöksestä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Neymaria, 27, raiskauksesta syyttävä nainen, brasilialainen Najila Trindade Mendes de Souza puhui tällä viikolla syytöksistä ensimmäistä kertaa julkisuudessa, brasilialaisen SBT TV:n haastattelussa. Hänen mukaansa Neymar raiskasi hänet hotellissa Pariisissa viime kuussa.

Nike julkaisi tiedotteen tapauksesta haastattelua seuranneena päivänä.

– Olemme todella huolissamme viimeaikaisista väitteistä ja jatkamme tilanteen seuraamista läheltä, kommentoi Nike Reutersin mukaan.

Nike on jo pitkään toiminut Neymarin henkilökohtaisena sponsorina. Uutisoimme viime vuonna brassitähden sponsorisopimuksen yksityiskohdista UOL Esporten tietojen pohjalta.

Kesäkuun alussa poliisin raportista kävi ilmi, että nainen (Mendes de Souza) syyttää Neymaria raiskaksesta. Tapausta tutkii Sao Paulon poliisi.

Poliisin raportin mukaan Mendes de Souza kertoi tutkijoille, että hän tutustui Neymariin Instagramissa. Raportin mukaan Brasilian maajoukkuetähti ehdotti, että he tapaavat Pariisissa, ja maksoi Mendes de Souzalle lennon ja hotellihuoneen .

Tapauksen tultua julkisuuteen Neymar julkaisi Instagramissa videon, jossa hän kiisti syytteet, sanoi olevansa kiristyksen uhri ja jakoi Mendes de Souzan kanssa käymänsä keskustelut, jotka sisälsivät myös paljastavia kuvia.

Tämä johti toiseen tutkintaan. Nyt Rio de Janeiron poliisi tutkii, rikkoiko Neymar lakia jakamalla intiimejä kuvia verkkoon.

Maksukorttiyhtio Mastercardin Brasilian tiedottaja vahvisti Reutersille, että se oli suunnitellut mainoskampanjaa ensi viikolla alkavan Copa América -turnauksen yhteyteen, mutta hän ei vahvistanut brasilialaismedian väitteitä siitä, että Mastercard olisi päättänyt poistaa Neymarin kampanjasta.

Mastercardin Yhdysvaltojen edustajat eivät vastanneet Reutersin kommenttipyyntöön.

Brasilialainen lentoyhtiö Gol Linhas Aereas Inteligentes SA sanoi olevansa Brasilian maajoukkueen, ei yksittäisten pelaajien sponsori. Neymar esiintyi lentoyhtiön mainoksessa ennen viime kesän MM-kisoja. Yhtiön tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta Neymariin kohdistuvaa raiskaussyytöstä.

McDonald’s ja Gillette, joiden mainoskampanjoissa Neymar oli viime vuonna näkyvästi esillä, sanoivat, että niillä ei ole tällä hetkellä sopimusta brassihyökkääjän kanssa.

Osa Neymarin maajoukkuekavereista on tukenut häntä julkisesti, mutta maajoukkueen päävalmentaja Tite sanoi maanantaina, että hän ei halua antaa arviota tapauksesta.

Brasilian jalkapalloliitto CBF ilmoitti torstaina, että Neymar ei pelaa Brasilian joukkueessa Copa Américassa loukattuaan nilkkansa ystävyysottelussa Qataria vastaan keskiviikkona.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!