Peru eteni keskiviikon ja torstain välisenä yönä Copa Américan finaaliin. Välierissä se kukisti Chilen peräti 3-0-lukemin.

Peru aloitti ottelun vahvasti ja eteni johtoon jo 21. minuutilla. André Carrillo jatkoi puskunsa takatolpalle, mistä Edison Flores tykitti pallon maaliin.

Valkopaidat karkasivat hetkeä myöhemmin jo kahden maalin karkumatkalle, kun Chilen maalivahti Gabriel Arias ajautui vastaantulossaan vaarallisille vesille.

Carrillo lähetettiin oikealta laidalta juoksuun, mihin Arias yritti ehtiä maaliltaan väliin. Hän ei kuitenkaan ehtinyt palloon kiinni. Carrillo keskitti pelivälineen maalille, mistä Yoshimar Yotun laukoi sen tyhjiin.

Chilen kovasta taistelusta huolimatta tulosta ei syntynyt toisellakaan jaksolla. Perun José Paolo Guerrero viimeisteli 3-0-lukemat taululle lisäajalla, jonka jälkeen Chilen Eduardo Vargas epäonnistui vielä pilkulta.

Peru kohtaa sunnuntaina pelattavassa loppuottelussa isäntämaa Brasilian. Brassit voittivat omassa välierässään Argentiinan 2-0 (lue lisää).