Lassi Lappalainen nousi ratkaisuhahmoksi, kun HJK aloitti Mestarien liigan karsintansa Töölössä vakuuttavalla näytöksellä. Klubi nuiji ensimmäisen kierroksen avausosaottelussa vajaamiehisenä färsaarelaisvieras HB Torshavnin puhtaasti 3-0.

Avauspuoliskolla kahdella varoituksella ulosajettu Faith Friday Obilor on sivussa toisesta osaottelusta Färsaarilla.

Lappalainen viimeisteli kaksi illan kolmesta osumasta. Jälkimmäinen oli laiturilta komea chippi maalivahdin yli.

HJK otti pallonhallinnan alkuminuuteilla. Ensimmäinen vahva tilanne syntyi yhdeksännellä minuutilla. Obilorin läpisyöttö leikkasi näppärästi Torshavnin puolustuksen läpi keskeltä boksin sisään Evans Mensahille, mutta ghanalainen ampui vasemmalta ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Obilor loisti puolustuspäässä estettyään kaksinkamppailutilanteessa aggressiivisella katkollaan Ari Olsenin vastaiskun. Puolustajan kaato oli kuitenkin sääntöjen vastainen ja siitä nousi varoitus.

21. minuutilla HJK:n maalihanat aukesivat ensimmäistä kertaa. Kaan Kairisen tarkka syöttö vapautti Lassi Lappalaisen irti ja laiturin sijoitus upposi vaivattomasti verkkoihin.

Seuraavaksi avausjakson puolivälissä Klubille siunaantui Torshavnin rikkeen jälkeen vapaapotku, jota Nikolai Alho asettui laukomaan. Yritys pysähtyi vieraiden muuriin.

Pian HJK:lle seurasi vaikeuksia. Obilor rikkoi oman puolustusalueen rajalla ja erotuomari nosti toisen varoituksen. Johtopuolustajan peli oli ohi.

HJK tuplasi johtonsa avauspuoliskon lopussa. Mensah puski maalin edestä vapaapotkusta tulleeseen keskitykseen ja Teitur Gestsson torjui pallon eteensä. Paluupallo tuli suoraan Daniel O’Shaugnessylle, joka naulasi sen sisään.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
43' MAAALIIIIIIIII!!!! Klubi tuplaa johdon, kun Daniel O'Shaughnessy lataa paluupallon verkkoon. (2-0)

#HJK #Helsinki #UCLfi

Toisella puoliskolla HJK laski tempoa ja koitti pitää färsaarelaisvieraiden vierasmaalin poissa. 65. minuutilla kuitenkin Klubi sai loistopaikan kolmanteen maaliin.

Lappalainen pelattiin boksissa syötöllä vapaaksi, mutta Torshavn-puolustaja Jógvan Rói Davidsen blokkasi pallon maaliviivalta.

Seuraavassa tilanteessa Lappalainen onnistui. HJK-laituri löysi tilaa leikata keskustaan ja taidokas chippi nousi maalivahti Gestssonin yli verkkoihin.

Lisämaaleja ei nähty ja HJK:lle avausosasta väkevä 3-0-voitto.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan viikon kuluttua Färsaarilla. Parin voittaja saa vastaansa joko serbialaisen Belgradin Punaisen Tähden tai liettualaisen Suduvan.