Jesse Joronen avasi huippusiirtoaan Serie A:han – tavoite täyttyi ennen aikojaan: ”Seria A on yksi maailman kauneimmista jalkapallosarjoista”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen siirtyy kolmen vuoden sopimuksella Seria A -seura Brescian riveihin. Jo pitkään uumoiltu siirto toteutui lopulta pikavauhtia torstaina – vielä alkuviikosta Joronen oli entisen seurajoukkueensa, FC Kööpenhaminan, harjoitusleirillä.

Asiat sujuivat lopulta nopeasti, sillä jo juhannuksen tienoilla oli kaikki siirron yksityiskohdat sovittu. Tietyt tekniset seikat kuitenkin pitivät siirron jäissä tähän päivään asti.

– Lähtö Kööpenhaminasta tuli suunniteltua aikaisemmin. Alusta alkaen oli ajatus ja yhteinen tavoite, etten olisi pelannut koko pitkää sopimustani FC Kööpenhaminan kanssa loppuun. Tavoitteissa oli iso siirto ehkä vuoden kuluttua, mutta se, että asia toteutui jo nyt, on hieno asia, Joronen kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Kun Serie A -seura osoittaa kiinnostusta, se herättää varmasti kenet tahansa pelaajan. Jos tuollainen mahdollisuus tulee, siihen kannattaa ainakin omasta mielestäni tarttua. Olen tosi iloinen, että homma saatiin maaliin.

Jesse Jorosen matka Simpeleeltä Seria A:han on kovan työn tulos. Pari loukkaantumista on jarruttanut suunnitelmia, mutta määrätietoisesti Joronen on raivannut tiensä suurille näyttämöille. Tanskan sarjasta muodostui lopulta ratkaiseva astinlauta, aivan kuten Huuhkajien maalivahtipari Lukas Hradeckylla. Uutta haastetta Joronen odottaa innolla ja käy jopa hieman runolliseksi.

– Seria A on yksi maailman kauneimmista jalkapallosarjoista. Odotan innolla, että pääsen pelaamaan siellä ja kohdata joitakin maailman parhaista pelaajista, Joronen ennakoi.

Brescia voitti viime kaudella Serie B:n mestaruuden ja nousi pääsarjaan. Viime vuosina ei ole juurikaan menestystä tullut, sillä 2000-luvulla Brescia on ollut pääosin Serie B -joukkue. Mutta vuosien varrella Brescian paitaa ovat kantaneet monet suurpelaajat kuten Roberto Baggio, Gheorge Hagi ja Pep Guardiola.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.