AS Roman seuralegenda kuunteli sydäntään ja siirtyi Argentiinaan: ”Olisin voinut tienata paljon enemmän”

© Kuva: Getty Images

Italian maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Daniele De Rossi yllätti tänä kesänä monet, kun hän siirtyi Argentiinan pääsarjaseuraan Boca Juniorsiin jätettyään rakkaan AS Romansa.

Roma ilmoitti toukokuussa, että se ei aio uusia De Rossin, 36, sopimusta, joten seuralegenda jätti Giallorossin taakseen 18 yhteisen vuoden jälkeen.

Hän kertoi jo Romaa edustaessaan, että on ihaillut Boca Juniorsia läpi elämänsä, ja heinäkuun 26. päivä hän allekirjoitti Argentiinan suurseuran kanssa yhden vuoden sopimuksen. Siirtoa edesauttoi se, että Bocan urheilutoimenjohtajana toimii Nicolás Burdisso, De Rossin entinen joukkuekaveri Romasta.

De Rossi debytoi uudessa seurassaan viikko sitten Argentiinan cupin ottelussa Almagroa vastaan ja onnistui heti maalinteossakin, mutta Boca tippui kilpailusta hävittyään ottelun rangaistuspotkuilla. Viime viikonloppuna De Rossi pelasi sarjaottelussa Aldosivia vastaan täydet minuutit.

Hänelle on jäänyt ensimmäisestä kuukaudesta jo paljon käteen.

– Nämä ovat olleet jännittävät kolme viikkoa. Olen todella onnellinen. Minut otettiin vastaan unohtumattomalla tavalla, kommentoi De Rossi Fox Sportsille.

– Aluksi se oli hieman pelottavaa, mutta nyt olen iloinen. La Bomboneralla pelaaminen oli taianomaista, kuin unelmaa. Mutta kentällä tunteet on jätettävä sivuun ja keskityttävä siihen, mitä on tehtävä. Joukkuekaverini tukevat minua.

De Rossin siirto Boca Juniorsiin on monellakin tapaa erikoinen. Hän on harvinainen tapaus Argentiinan Superliigassa, sillä koko sarjassa pelaa tällä hetkellä Transfermarkt-sivuston mukaan vain kolme eurooppalaistaustaista pelaajaa.

Viime vuosina Euroopassa on totuttu näkemään, että pelaajat De Rossin iän kieppeillä suuntaavat viimeisiksi pelivuosikseen Yhdysvaltoihin tai Aasiaan viimeisen rahakkaan sopimuksen perässä. Sellainen ei häntä kiinnostanut.

– Ajattelin, että Boca oli ainoa mahdollinen vaihtoehto Roman jälkeen, kun Burdisso soitti.

– Minulta meni jonkin aikaa miettiä ja ymmärtää, miten perheeni voisi tottua niin moniin muutoksiin.

– Ihmiset tekevät erilaisia päätöksiä. Kiinassa olisin voinut tienata paljon enemmän, mutta tajusin, että haluan tuntea olevani elossa ja olla onnellinen, ja Roman lisäksi ainoa paikka, joka saa sellaisen tunteen minussa aikaiseksi on Boca Juniors.