Cristiano Ronaldo puuskahti maailman menolle: ”Kenestä tahansa maksetaan nykyään 100 miljoonaa”

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo sai paistatella noin neljän vuoden ajan maailman kalleimpana jalkapalloilijana, kun Real Madrid maksoi hänestä 94 miljoonaa euroa vuonna 2009. Ennätyksen rikkoi sama seura vuonna 2013, kun Madrid teki Gareth Balesta jalkapallohistorian ensimmäisen sadan miljoonan euron miehen.

Nyt sadan miljoonan euron raja on puhkaistu jo usein, ja yhä useampaan sopimukseen kirjataan myös kolminumeroinen ulosostopykälä. 34-vuotiaalta Juventuksen supertähdeltä ei ymmärrystä moiselle löydy.

– Modernissa jalkapallossa on vaikeaa tehdä laskelmia, Cristiano Ronaldo kommentoi siirtosummia portugalilaiselle TV1:lle.

– Seurat ottavat isoja riskejä potentiaalin vuoksi, ja jalkapalloteollisuus on muuttunut. Jos jätetään [toim. huom. Atlético Madridiin siirtyneen Ronaldon maanmiehen] João Félixin tapaus sikseen, kenestä tahansa pelaajasta voidaan maksaa sata miljoonaa euroa, ilman että hän olisi edes näyttänyt mitään.

– Jalkapallossa liikkuu enemmän rahaa. Nyt topparista ja maalivahdista voidaan maksaa 70-80 miljoonaa euroa.

– En ole tämän kehityksen kannalla, mutta tällaisessa maailmassa elämme, ja sitä on pakko kunnioittaa.

Maailman suurin siirtosumma on tätä nykyä 222 miljoonaa euroa, jonka PSG maksoi Neymarista Barcelonalle vuonna 2017. Cristiano Ronaldo itsekin rikkoi 100 miljoonan euron rajapyykin siirryttyään kesällä 2018 Juventukseen ”pyöreällä satasella”.

Neymarin, Cristiano Ronaldon ja Balen lisäksi sadan miljoonan kerhossa on kuusi muuta pelaajaa: Kylian Mbappé (135 milj.€), jo mainittu João Félix (126 milj. €), Antoine Griezmann (120 milj. €), Philippe Coutinho (120 milj. €), Ousmane Dembélé (105 milj. €) ja Eden Hazard (100 milj. €).

Lähde: Marca


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.