Franck Ribéryn uusi seura varmistumassa – sanoi ei jäähdyttelysarjoille

© Kuva: Getty Images

36-vuotiaalla Franck Ribéryllä olisi olettavasti ottajia myös esimerkiksi Aasian rahakkaissa ”jäähdyttelysarjoissa”, mutta kaiken kokenut ranskalaislaituri on päättänyt jatkaa uraansa edelleen TOP 5 -liigojen parissa. Muun muassa Bildin ja Sky Italian mukaan Ribéry tulee siirtymään Serie A:n Fiorentinaan kaksivuotisella sopimuksella.

Siirtoekspertti Gianluca di Marzion mukaan Ribéry käy keskiviikkona Fiorentinan lääkärintarkastuksessa, ja sitten siirto alkaa olla valmis.

Ribéry ansaitsee Fiorentinassa mediatietojen mukaan neljä miljoonaa euroa per kausi, ja mahdollisesti puoli miljoonaa bonuksina päälle. Siirtokorvausta hänestä ei tarvitse maksaa, sillä Ribéryn sopimus Bayern Münchenin kanssa päättyi viime kauteen. Bayernissa Ribéry nautti tiettävästi seitsemän miljoonan euron vuosipalkkaa.

12 kautta Bayern Münchenissä viettänyt Ribéry pelasi urallaan kaikkiaan neljät arvokisat. Hän kuitenkin vetäytyi Ranskan A-maajoukkueesta elokuussa 2014 ”henkilökohtaisten syiden vuoksi”. Ribéry voitti Bayernissa Bundesliigan syöttötilaston kolmesti ja hänet valittiin kerran koko sarjan parhaaksi pelaajaksi. Kolminkertainen Ranskan vuoden pelaaja sijoittui vuonna 2013 Ballon d’Or -äänestyksessä kolmanneksi.

Fiorentinalle viime kausi oli raskas pettymys, sillä se sijoittui Serie A:ssa vasta sijalle 16. Firenzessä Ribéry saa seurakaverikseen muun muassa Kevin-Prince Boatengin.

Lähteet: Football-Italia ja Transfermarkt