Helsingin Jalkapalloklubi on ainoana suomalaisena joukkueena jäljellä kauden 2019-2020 europelien karsinnoissa.

HJK kohtaa Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella latvialaisen Riga FC:n. Otteluparin avausosa pelataan huomenna, tiistaina, Daugava Stadiumilla Riikassa. Jälkimmäinen koitos on luvassa ensi viikon torstaina Telia 5G Arenalla Helsingissä.

Tänään, maanantaina, Euroopan jalkapalloliitto Uefa suoritti Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen arvonnat Sveitsin Nyonissa.

Jos HJK päihittää Rigan, se saa Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella vastaansa joko serbialaisen Belgradin Punaisen tähden tai tanskalaisen FC Kööpenhaminan, jotka kohtaavat toisensa Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella. Belgradin Punainen tähti-FC Kööpenhamina otteluparin voittaja jatkaa Mestarien liigan viimeiselle karsintakierrokselle ja häviäjä kohtaa Eurooppa-liigan karsintojen puolella HJK:n tai Rigan.

Belgradin Punainen tähti on HJK:lle tuttu vastustaja tämän vuoden Mestarien liigan karsinnoista, sillä se pudotti helsinkiläiset toisella karsintakierroksella yhteismaalein 3-2.