Skotlantilainen Glasgow Rangers joutui Eurooppa-liigan playoff-kierroksella todella ahtaalle puolalaisen Legia Varsovan kanssa. Joukkueet pelasivat 180 minuuttia ilman ainuttakaan maalia, joten ottelupari näytti jo menevän jatkoajalle. Sitten esiin nousi HJK:stakin tuttu kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos, joka ratkaisi otteluparin lisäajan maalillaan.

UEFA Europa League

@EuropaLeague
⏰ 90+1 and needing a goal...

Step up, Alfredo Morelos 🔥🔥🔥

#UEL

”El Búfalon” maalin myötä varmistui se, että Eurooppa-liigassa nähdään tälläkin kaudella suomalaisedustusta. Tällä kertaa suomalaisten määrä ”torstailiigassa” on kuitenkin poikkeuksellisen laiha, sillä Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara on lohkovaiheen ainoa suomalainen. Eilen Kamara tuli kentälle vasta lisäajan viidennellä minuutilla. Lisäaikaa pelattiin vajaat kahdeksan minuuttia, sillä tuomari keskeytti ottelun hetkeksi Legia-fanien soihduttelujen takia.

Muista suomalaisista Jasse Tuominen pelasi reilun varttitunnin, kun BATE kukisti kazakstanilaisen Astanan 2-0. Astana oli kuitenkin voittanut kotipelinsä 3-0, joten se eteni yhteismaalein 3-2 lohkovaiheeseen.

AIK:n Saku Ylätupa ja Apollon Limassolin Samu Volotinen eivät olleet joukkueidensa kokoonpanoissa eilen, ja molempien joukkueet myös putosivat jatkosta. AIK sai taipua Celticille ja Apollon PSV Eindhovenille.

Vielä avausosien jälkeen kolmella maalla oli hyvä mahdollisuus saada ensimmäistä kertaa joukkue europelien lohkovaiheeseen. Niin Pohjois-Irlanti (Linfield), Liettua (Suduva) kuin Armeniakin (Ararat-Armenia) saivat kuitenkin pettyä. Lähimmäksi unelmaa pääsi Ararat-Armenia, joka taipui luxemburgilaiselle Dudelangelle vasta rankkarikisassa. Dudelange pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa myös viime kaudella.

Kenties kaikkein yllättävin putoaja oli Kreikan viime kauden mestari PAOK. PAOK voitti eilen Slovan Bratislavan 3-2, mutta putosi jatkosta vierasmaalisäännöllä. PAOK:n arpaonni Mestarien liigan karsinnassa oli kova, sillä se kohtasi UCL-karsintojen kolmannella kierroksella viime kevään semifinalistin Ajaxin. Tänä vuonna nähdään pitkästä aikaa tilanne, kun jostain maasta on kilpailussa mukana joukkue, mutta ei viime kauden mestari.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🏆 - Last 3 times champions of a country were eliminated in Champions League qualification while another team reached main tournament

2019/20 - PAOK ❌ Olympiacos ✅
2008/09 - Olympiacos ❌ Panathinaikos ✅
2008/09 - Galatasaray ❌ Fenerbahçe ✅

#UCL

Glen Kamaran ja Alfredo Morelosin Rangersia odottaa lohkovaiheessa potentiaalisesti kova haaste, sillä se on tämänpäiväisissä arvonnoissa neloskorissa. Eurooppa-liigasta löytyy tälläkin kaudella erittäin kovia joukkueita. Terävintä kärkeä edustavat muun muassa Arsenal, Manchester United, Sevilla, Porto, AS Roma ja Borussia Mönchengladbach. Arvonta suoritetaan perjantaina kello 14 alkaen. Arvontakorit näkyvät allaolevassa twiitissä.

Stretford End

@stretford_end
The pots for tomorrow's Europa League draw.

Which teams would you like in the group with Man United? Which away travels would you prefer? #MUFC #UEL

Otsikossa ollut typo korjattu 30.8. klo 9.07. Sana ”laihaksi” oli syystä tai toisesta taipunut muotoon ”haaveeksi”.