Helsingin IFK ja Ilves pelasivat perjantaina Veikkausliigassa 2-2-tasapelin.

Vieraat siirtyivät johtoon jo kahdeksannella minuutilla. Ensimmäistä kertaa avaukseen Veikkausliigassa noussut Naatan Skyttä ajoi oikealta laidalta keskustaan ja tykitti Ilveksen karkumatkalle komealla laukauksella. 0-1.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @HIFKedustus - @IlvesEdustus 0-1 Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Tamperelaisten johtoasema kesti vain pari minuuttia. Ilveksen puolustus nukkui ja Joel Mattsson pääsi läpiajoon, joka päättyi maaliin. Hän liukastui vielä laukoessaan, mutta sai toimitettua pallon verkkoon. 1-1.

Ensimmäinen puoliaika jatkui tasaisena, mutta enempää osumia ei nähty. Maalien lisäksi ainoa tilastomerkintä oli IFK-toppari Hannu Patrosen keltainen kortti.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaasti ja rikkonaisesti. Sateinen sää vaikeutti ja suoraviivaisti molempien pelaamista.

Isännät menivät ottelussa johtoon tunnin kohdalla. Jani Bäckman jatkoi Hassan Sesayn pitkän syötön päällään Ilveksen linjan taakse Luís Henriquelle, joka pyssytti IFK:n toisen maalin hienolla puolivolleylla. 2-1.

Ilves teki tuiki tärkeän tasoitusmaalin 87. minuutilla. Jair nosti vapaapotkun jälkitilanteessa pallon rangaistusalueelle Lauri Ala-Myllymäelle, joka taituroi pelivälineen suoraan syötöstä sisään. Osuma oli Ala-Myllymäelle jo 11. tämän kauden Veikkausliigassa. 2-2.

Ilves nousi tuloksen myötä takaisin sarjan piikkipaikalle jättäen FC Interin pisteen päähän toiseksi. HIFK nousi taulukossa yhden pykälän ylemmäksi, kahdeksanneksi. Kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet yhtä monta ottelua, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.