Jesse Joronen piti nollan Serie A -debyytissään – VAR otti suurta roolia

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen onnistui hyvin ensiesiintymisessään Italian Serie A:ssa. Joronen piti maalinsa puhtaana, kun sarjanousija Brescia haki Cagliarin kotikentältä 1-0 -voiton.

Kotijoukkue Cagliari aloitti ottelun hieman terävämmin, mutta lähentelyistä huolimatta maaliin asti palloa ei saatu. Joronen empi aavistuksen vastaantulossaan, kun João Pedro pääsi tekopaikkaan, mutta brasilialaisen veto sujahti hieman takatolpan ohi.

Brescia teki puolestaan kaksikin maalia, mutta molemmilla kerroilla maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Syynä oli kummallakin kerralla erittäin niukka, korkeintaan parinkymmenen senttimetrin paitsio.

53. minuutilla vieraat siirtyivät kuitenkin johtoon, ja jälleen pääroolia näytteli VAR. Pallo osui Cagliarin pelaajan käteen omalla rangaistusalueella. Tilanne näytti hyvin tahattomalta, mutta tuomari oli silti armoton katsottuaan tilanteen videonauhalta. Pilkun upotti verkon perukoille viime kaudella Serie B:ssä 25 maalia pyssyttänyt Alfredo Donnarumma.

Reilun tunnin kohdalla sai Joronenkin kerran taipua. Suomalainen ei saanut laukausta haltuunsa, ja juuri kentälle tullut Lucas Castro siirsi paluupallon maaliin. Tällä kertaa paitsiosääntö pelasti kuitenkin Jorosen ja Brescian, sillä Castro oli vedon lähtiessä selvästi paitsiossa.

Pitkään Joronen sai tehdä työtään ilman suurimpia hankaluuksia, mutta viimeisten varttitunnin aikana Cagliarin rynnistys alkoi. Ensin Joronen torjui jalkaterällään hyökkääjän yrityksen kulmapotkusta, ja joitain minuuttia myöhemmin hän pelasti vedon alakulmasta. Ulottuva torjuja napsi myös keskityksiä ja korkeita palloja vuorenvarmasti ja hallitsi aluettaan isännän elkein.

Brescia palasi Serie A:han voitokkaasti, ja Joronen saa olla Serie A -debyyttiinsä erittäin tyytyväinen. Nollapelillä on hyvä aloittaa. Kaikkiaan Joroselle kirjattiin torjuntoja viisi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.