Saksan cupin ensimmäisellä kierroksella nähtiin lauantaina onnistumisia ja pettymyksiä suomalaisten edustamien pääsarjaseurojen toimesta.

Niklas Moisanderin kipparoima Werder Bremen selvitti tiensä helposti seuraavalle kierrokselle kaatamalla viidennellä sarjatasolla pelaavan Atlas Delmenhorstin 6-1.

Moisander pääsi itsekin maalintekoon ensimmäisellä puoliajalla. Hän ohjasi pallon kulmapotkutilanteessa takatolpalta tyhjään maaliin.

Myös Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen eteni jatkoon. Leverkusen voitti neljännellä sarjatasolla pelaavan Alemannia Aachenin 4-1. Kumpikaan suomalaisista ei kuitenkaan ollut tositoimissa. Hradecky oli sairastumisen takia kokoonpanon ulkopuolella, Pohjanpalo taas toipuu vielä loukkaantumisesta.

Fredrik Jensenin Augsburgin taival tämän kauden cupissa päättyi nolosti, kun se hävisi neljännen sarjatason SC Verlille 1-2. Jensen tuli vaihdosta sisään 67. minuutilla Augsburgin ollessa 0-2-tappiolla.