Onni Valakarille kauden viides osuma komealla pommilla – ”Uskomattoman kaunis”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime viikolla 20 vuotta täyttänyt Onni Valakari teki sunnuntaina kauden viidennen maalinsa Norjan pääsarjassa. Nuori suomalainen pyssytti isänsä Simon valmentamalle Tromsø IL:lle 2-1 -maalin, kun Tromsø katkaisi neljän ottelun voitottoman putkensa. Loppunumerot kirjattiin Brann Bergen 2, Tromsø 3. Päänahkaa voi pitää kovana, sillä kotijoukkue Brann on Eliteserienissä viidentenä ja Tromsø putoamiskamppailussa.

Valakarin maali oli seuran twiitin mukaan ”uskomattoman kaunis”. Valakari otti pallon alas oikealla jalalla ja tykitti 17 metristä vasurilla takakulmaan. Toisessa twiitissä Valakarin laukausta kuvailtiin ohjukseksi.

Sekä Onni Valakari että Suomen A-maajoukkueen Robert Taylor ja Juha Pirinen pelasivat ottelussa täydet peliminuutit.

Norjalaiset jalkapallon ystävät äityivätkin pohtimaan, kuinka pitkään Tromsø saa vielä Onni Valakarista nauttia ennen kuin isommat seurat vievät miehen mennessään. Toisen mielestä Valakarilla alkaa olla jo riittävästi materiaalia hienoon YouTube-koosteeseen. Suomalaisen toivotaankin alkavan pelata lähempänä vastustajan kuin omaa maalia, kun viimeistelytaidot ovat tuota luokkaa.

Valakarin viisi maalia riittävät Norjan pääsarjan maalitilastossa jaettuun 15. sijaan.

Tromsøn suomalaisnelikko saattaa olla pian myös viisikko, sillä Häckenin toppari Juhani Ojala on yhdistetty huhuissa Tromsøön.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!