Paikan päällä Valioliigan avausottelun Suomeen selostava Mikko Innanen: ”Liverpoolin kannattaa olla vähän huolissaan Pukista”

© Kuva: Getty Images

Valioliigakauden avauspeli on suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, kun Teemu Pukin edustama nousijajoukkue Norwich City matkustaa perjantaina heti kättelyssä Anfieldille Liverpoolin vieraaksi.

Viime kaudella Mestaruussarjan maalipörssin 29 osumalla voittaneen Pukin ja koko Norwichin joukkueen kohtaama haaste avauskierroksella on valtava, kun vastassa on viime kaudella ilman kotitappioita Valioliigassa pelannut ja vähiten maaleja sarjassa (22) päästänyt joukkue.

Ottelun paikan päällä perjantaina Viasatille selostava Mikko Innanen ei tyrmää Norwichin yllätyssaumoja, vaikka kotijoukkue Liverpool onkin ehdoton suosikki pitämään kolme pistettä pyhätöllään.

– Tietysti Liverpool, hallitseva Mestarien liigan voittaja ja Valioliigan viime kauden kakkonen vain pisteen Manchester Cityn perässä, ottaa varmasti kotonaan aloitteen. Mutta käytän kliseistä ilmaisua: mitä pidemmälle peli etenee nollanollassa, sitä enemmän Norwichin mahdollisuudet kasvavat, Innanen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Innanen selosti viime kaudella useita Norwichin otteluita Championshipissä. Kanarianlinnut iskivät kauden aikana huimat 93 maalia, kiitos manageri Daniel Farken harjoittaman vauhdikkaan hyökkäyspelin ja ilmaiseksi tanskalaisesta Brøndbystä seuraan siirtyneen Pukin hirmuvireen.

Vauhdikas maata pitkin linjoja murtava pelitapa on etu myös 29-vuotiaalle Huuhkajat-tähti Pukille. Kotkalaisen viimeistelyn varmuus on ollut jo pitkään ihailtavaa niin seura- kuin maajoukkueessa. Kun paikka siunaantuu, kärkimies osuu hurjalla prosentilla.

Vaikka Poolia vaikeampaa avausvastusta – vieläpä vieraissa – saa hakea, Innanen kääntää asetelmaa hiukan Norwichin yllättyssauman hyväksi.

– Nyt on koko ajan sanottu ja painotettu kaikissa haastatteluissa ja lausunnoissa, että Pukin maalimäärät tulevat putoamaan. Varmasti näin onkin, mutta sanoisin, että kyllä myös Liverpoolin puolustuksen kannattaa olla vähän Pukista huolissaan.

Liverpoolin arvostettu brasilialaismaalivahti Alisson pitää kivikovan puolustuslinjansa viimeisenä lukkona huolen siitä, etteivät valioliigadebyytissään pelaava Pukki ja Norwichin muut hyökkäyspään pelaajat, kuten keskikentän nouseva Marco Stiepermann, laituri Onel Hernández sekä toinen pienikokoinen linkki Emiliano Buendía saa ”ilmaisia maaleja”.

Valioliigakauden avajaisia, PukkiPartya, vietetään perjantaina 9.8. klo 20 alkaen Casino Helsingin Fennia Salongissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lavalla nähdään mm. Markku Kanerva, Jussi Jääskeläinen ja Keith Armstrong. Ilta huipentuu Liverpool-Norwich-otteluun, jonka studiolähetys alkaa klo 21. Valioliigakausi 2019-20 näkyy tuttuun tapaan Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros