Panssarivaunu saatteli HJK:n kaatajat Mestarien liigaan – UEFA:n vastaus: ”Kunhan sillä ei ammuta”

© Kuva: Getty Images
FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

HJK:n taival tämän kauden Mestarien liigassa katkesi heinäkuun lopussa, kun serbialainen Belgradin Punainen Tähti oli parempi yhteismaalein 3-2 (lue lisää). Klubi antoi toisella karsintakierroksella rutinoituneelle ryhmälle kelpo vastuksen, mutta joutui lopulta taipumaan. Huonolle ryhmälle HJK ei silti pudonnut, vaan tiistaina selvisi, että Punainen Tähti nähdään tänäkin vuonna – viime kauden tapaan – myös Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Punaisen Tähden lohkovaihepaikka sinetöityi, kun se pelasi kotikentällään 1-1 -tasapelin Sveitsin mestaria Young Boys Berniä vastaan. Koska Sveitsissä oli päädytty 2-2 -tasapeliin, eteni Punainen Tähti lohkovaiheeseen vierasmaalisäännöllä. Young Boys saa tyytyä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Ratkaisevaa ottelua edelsi kuitenkin jokseenkin hämmentävä tapahtuma. Eräs belgradilainen faniryhmittymä oli kuljettanut maanantaina stadionin edustalle panssarivaunun. T-55 -mallista panssarivaunua oli myös käytetty Jugoslavian sodassa 1990-luvulla.

Fanien toimi herätti valtavaa kritiikkiä etenkin naapurimaa Kroatiassa, jossa temppu julistettiin ”skandaaliksi” ja ”selkeäksi provokaatioksi”. Seura oli kuitenkin antanut asialle siunauksensa, eikä UEFA:kaan nähnyt tarvetta toimenpiteisiin.

– Panssarivaunu stadionin edustalla ei ole ongelma, kunhan sillä vain ei ammuta, kuului UEFA:n vastaus sveitsiläisen TV-kanava Teleclubin tiedusteluun.

Tapauksesta kertovan Weltin mukaan jo viime viikolla pelatun avausosan aikaan otteluparia varjostivat väkivaltaisuudet. Kroatiassa naamioituneet miehet hyökkäsivät serbialaisia faneja vastaan kahdessa eri baarissa. Bernissä puolestaan sadar serbifanit marssivat stadionille ja kävivät sveitsiläiskannattajien kimppuun. Useat loukkaantuivat nujakoissa. Sveitsin poliisi ampui ilmaan jopa varoituslaukauksia.

Lohkovaihepaikkansa varmistivat tiistaina myös kreikkalainen Olympiakos, joka kukisti venäläisen Krasnodarin yhteismaalein 6-1, sekä kroatialainen Dinamo Zagreb, joka kaatoi norjalaisen Rosenborgin yhteismaalein 3-1. Näin ollen Mestarien liigan lohkovaiheessa ei nähdä tällä kaudella ainuttakaan pohjoismaista seuraa.

Viimeiset kolme lohkovaiheen joukkuetta ratkaistaan keskiviikkoiltana ottelupareissa Slavia Praha-CFR Cluj, Ajax-APOEL ja Club Brugge-LASK Linz.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!