Perinneseuran bundesliigadebyytissä vollotettiin antaumuksella – katso video Union Berlinin tempauksesta

© Kuva: Getty Images
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Vuonna 1966 perustettu Union Berlin nousi viime keväänä ensimmäistä kertaa historiassaan Saksan Bundesliigaan. Kausi 2018-2019 päättyi jättimäiseen pitch invasioniin, kun Union kukisti karsinnoissa VfB Stuttgartin. Samalla siitä tuli ensimmäinen itäberliiniläinen ja viides itäsaksalainen seura yhdistyneen Saksan pääsarjassa.

Kulttiseuraksikin perustellusti nimitetyllä Union Berlinillä on poikkeuksellisen vahva ja kiinteä side kannattajiinsa. Stadionin remontti tehtiin viime vuosikymmenillä pitkälti kannattajien voimin, ja seura kantaa yhteiskuntavastuutaan monin erilaisin projektein ja säätiöin.

Seurahistorian ensimmäinen bundesliigaottelu oli luonnollisesti monille herkkä paikka. Union-fanius oli epäilemättä periytynyt monessa perheessä isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle, eivätkä kaikki saaneet tilaisuutta nähdä joukkueensa esiintyvän pääsarjatasolla.

Siksi kannattajat järjestivätkin hienon tempauksen kohdatessaan RB Leipzigin avausottelussaan Alte Förstereilla. Kannattajat ottivat mukaan edesmenneiden läheistensä isokokoisia kuvia, jotta hekin saivat olla historiallisella hetkellä paikalla. ”Aika on nyt tullut”, totesi Union Berlin twiittinsä hashtagissa. Ei ihme, että monella oli katsomossa kyynelkanavat herkässä.

Tunnelma oli varmasti kannattajille ikimuistoinen, mutta kentän puolella oli valitettavan vaikeaa. RB Leipzig haki nimittäin sarjapisteet mukaansa murskaavasti 4-0.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!
Edellinen artikkeliManchester City -legendan ura pelaajamanagerina päättyi nopeasti – jatkaa joukkueen kapteenina
Seuraava artikkeliNäin voit tienata Teemu Pukin maalilla 50 euroa