Sami Hyypiä liittyy C Moren asiantuntijajoukkoon

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkueen entinen huipputoppari Sami Hyypiä liittyy C Moren asiantuntijatiimiin.

Hyypiä, 45, nähdään ensi kertaa tositoimissa ensi viikon keskiviikkona pelattavan Uefa Super Cupin yhteydessä C Morella ja Subilla. Kauden aikana hänet nähdään Mestarien liigan lähetysten asiantuntijana.

C Moren futistiimissä jatkavat Hyypiän entiset maajoukkuetoverit Petri Pasanen, Mika Väyrynen, Antti Niemi ja Mikael Forssell.

– Jalkapallo on ollut iso osa elämääni aina, joten hyppään innoissani mukaan. Nyt pääsen tuomaan esille, mitä omassa päässäni liikkui erilaisissa tilanteissa. Pelaajana kokemiini hetkiin liittyy paljon tarinoita, jotka eivät ole vielä tulleet julki. Valmennuskokemuksellani voin avata katsojille asioita myös valmentajan perspektiivistä: usein on monta ongelmallista tilanne ratkaistavana ja asioita pitää miettiä usealta eri kantilta, kommentoi Hyypiä MTV:lle.

Hyypiä muistetaan erityisesti Liverpoolista, jota hän edusti vuosina 1999-2009 esiintyen seuran väreissä 464 kertaa. Hyypiä voitti Liverpoolissa mm. kauden 2004-05 Mestarien liigan sekä FA Cupin kausilla 2000-01 ja 2005-06.

Peliuransa jälkeen Hyypiä on toiminut apuvalmentajana Suomen A-maajoukkueessa sekä päävalmentajana Bayer Leverkusenissa, Brightonissa ja viimeksi kaudella 2015-16 FC Zürichissä.