Valioliigan maalipörssiä johtava Teemu Pukki pääsee lauantaina jälleen maalijahtiin, kun Norwich kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan Chelsean. Viasatilla nähtävä ottelu alkaa Suomen aikaa kello 14.30.

Pukin varsinainen mahti-ilta oli lauantainen ”täyden kympin näytös” Newcastlea vastaan, jonka huipennuksena Pukki teki hattutempun. Suomalainen myöntää, että maalihanojen aukeaminen jo avauskierroksella Liverpoolin kotikentällä oli omiaan poistamaan paineet niskasta ja kasvattamaan itseluottamusta.

– Tietysti ensimmäisen maalin haluaa aina saada pois alta mahdollisimman nopeasti, Pukki toteaa Norwich Evening Newsin haastattelussa.

– Voikin siis sanoa, että oli tärkeää tehdä se maali, maailman parhaita puolustajia vastaan. Ja minusta me pystyimme joukkueena luomaan paljon maalipaikkoja.

Maalien lisäksi suuren yleisön huomion sai Newcastle-ottelussa myös Pukin mieletön ”koko kentän” spurtti alaspäin auttamaan Grant Hanleyta katkaisemaan Newcastlen vastahyökkäyksen. Sekin teki suomalaiselle henkisesti hyvää.

– Se auttaa minua pääsemään peliin sisään. Jokaisen pelaajan pitäisi olla valmis tekemään niin joukkuekaveriensa eduksi, joten se on todella tärkeää, Pukki lataa.

[readmore from=Pukki-Teemu]

Pukki oli pelannut upeita kausia Tanskan Superliigassa, mutta matka tähteyteen käynnistyi toden teolla viime kaudella Norwichissa, jossa hän voitti 29 maalillaan Mestaruussarjan maalikuninkuuden. Pukki kiittää tuoreimmista kehitysaskelistaan valmentaja Daniel Farkea.

– Farke tiesi jo ennen tuloani, millainen olen pelaajana ja ihmisenä. Hän on hyvä tsemppaamaan meitä kaikkia. Monet pelaajat ovat kehittyneet hänen alaisuudessaan, joten hän on iso osa menestystämme, Pukki kehuu.

– Nämä ovat jo olleet mahtavat pari vuotta elämässäni. Olen vain iloinen siitä, miten kaikki sujuu, ja toivon ja uskon, että kaikki menee jatkossakin hyvin.