Teemu Pukki kertasi jo tehtyjä sankaritekojaan: ”Jokaisen pitäisi olla valmis siihen”

© Kuva: Getty Images
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Valioliigan maalipörssiä johtava Teemu Pukki pääsee lauantaina jälleen maalijahtiin, kun Norwich kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan Chelsean. Viasatilla nähtävä ottelu alkaa Suomen aikaa kello 14.30.

Pukin varsinainen mahti-ilta oli lauantainen ”täyden kympin näytös” Newcastlea vastaan, jonka huipennuksena Pukki teki hattutempun. Suomalainen myöntää, että maalihanojen aukeaminen jo avauskierroksella Liverpoolin kotikentällä oli omiaan poistamaan paineet niskasta ja kasvattamaan itseluottamusta.

– Tietysti ensimmäisen maalin haluaa aina saada pois alta mahdollisimman nopeasti, Pukki toteaa Norwich Evening Newsin haastattelussa.

– Voikin siis sanoa, että oli tärkeää tehdä se maali, maailman parhaita puolustajia vastaan. Ja minusta me pystyimme joukkueena luomaan paljon maalipaikkoja.

Maalien lisäksi suuren yleisön huomion sai Newcastle-ottelussa myös Pukin mieletön ”koko kentän” spurtti alaspäin auttamaan Grant Hanleyta katkaisemaan Newcastlen vastahyökkäyksen. Sekin teki suomalaiselle henkisesti hyvää.

– Se auttaa minua pääsemään peliin sisään. Jokaisen pelaajan pitäisi olla valmis tekemään niin joukkuekaveriensa eduksi, joten se on todella tärkeää, Pukki lataa.

Pukki oli pelannut upeita kausia Tanskan Superliigassa, mutta matka tähteyteen käynnistyi toden teolla viime kaudella Norwichissa, jossa hän voitti 29 maalillaan Mestaruussarjan maalikuninkuuden. Pukki kiittää tuoreimmista kehitysaskelistaan valmentaja Daniel Farkea.

– Farke tiesi jo ennen tuloani, millainen olen pelaajana ja ihmisenä. Hän on hyvä tsemppaamaan meitä kaikkia. Monet pelaajat ovat kehittyneet hänen alaisuudessaan, joten hän on iso osa menestystämme, Pukki kehuu.

– Nämä ovat jo olleet mahtavat pari vuotta elämässäni. Olen vain iloinen siitä, miten kaikki sujuu, ja toivon ja uskon, että kaikki menee jatkossakin hyvin.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!