Ranskan liigan jättiläinen Paris Saint-Germain koki sunnuntai-iltana kauden ensimmäisen tappionsa. PSG johti ottelua Edinson Cavanin maalilla, mutta kotijoukkue Rennes nousi rinnalle ja ohi. Rennesin maaleista vastasivat Mbaye Niang ja Romain del Castillo. Del Castillon toisen puoliajan alkajaisiksi puskemaan 2-1 -voittomaaliin keskityksen tarjosi vain 16-vuotias Eduardo Camavinga. Camavinga on Optan tilastohistorian aikana Ligue 1:n nuorin maalin syöttänyt pelaaja.

Angolassa syntynyt Camavinga debytoi Ligue 1:ssä viime huhtikuussa ja hänestä tuli ensimmäinen vuonna 2002 (tai myöhemmin) syntynyt pelaaja Euroopan TOP 5 -liigoissa. PSG:n tähtisikermää vastaan Camavinga suorastaan loisti, eikä kaukana ollut maalikaan pelin loppuhetkillä. Camavingan puolivolley kuitenkin liisi hieman yläriman yli.

– Camavinga on nyt treenannut yli puoli vuotta ammattilaisten kanssa. Hän on päässyt joukkueeseen hyvin sisään, Rennesin valmentaja Julien Stephan kertoi Canal+:lle.

– Olemme valmistaneet häntä pelaajien, taustaryhmän ja koko seuran kanssa, jotta hän voi kehittyä oikeissa olosuhteissa. Hän aloitti viime kauden lopussa, ja tämän kauden alussa hän on todistanut, kuinka lahjakas hän on.

Rennesistä on tulossa PSG:lle melkoinen peikko, sillä viime huhtikuussa se tuhosi pariisilaisten haaveet tuplamestaruudesta. Joukkueet kohtasivat Ranskan Cupin finaalissa, ja Rennes veti pidemmän korren rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ylipäätäänkin Rennes on ollut PSG:lle kaikkein hankalin vastustaja Ranskan rajojen sisällä, sillä viimeisistä 19 kohtaamisesta Rennes on voittanut viisi.

Rennesin voitto oli ansaittu, sillä sille muun muassa tilastoitiin enemmän laukauksia kohti maalia. Maalipuita PSG sen sijaan kolisutteli kahdesti – ensin Cavanin ja sitten Kylian Mbappén toimesta. Tosin myös Rennesin Jeremy Gelin puski pallon kertaalleen tolppaan.

PSG on kahden pelatun sarjakierroksen jälkeen Ranskan liigassa kahdeksantena. Sarjakärjessä viilettää puhtaalla pelillä Lyon, huikealla maalierolla 9-0. Myös Nice ja Rennes ovat voittaneet molemmat ottelunsa.

PSG:n supertähti Neymar ei ollut vieläkään joukkueen kokoonpanossa. Neymaria viedään huhuissa sitkeästi joko Barcelonaan tai Real Madridiin.

Lähteet: BBC ja AFP