Bayern Münchenin seurapomo tulistui Barcelonan maalivahdin puheista: ”Hänellä ei ole mitään oikeutta”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin seurapresidentti Uli Hoeneß ei katso hyvällä Saksan A-maajoukkueen maalivahtitilanteen ympärille kehkeytynyttä keskustelua.

Maajoukkueen pitkäaikaisena ykkösvahtina on toiminut Bayern Münchenin Manuel Neuer. Hänen takanaan nokkimisjärjestyksessä on Barcelonan Marc-André ter Stegen.

Ter Stegen täyttää ensi huhtikuussa 28 vuotta, mutta hän on esiintynyt A-maajoukkuetasolla vasta 22 kertaa, eikä ole pelannut vielä kertaakaan arvoturnauksessa. Kymmenisen vuotta sitten A-maajoukkueessa debytoinyt Neuer, 33, on tahkonnut Die Mannschaftin paidassa 90 ottelua ja pelannut viidessä eri arvoturnauksessa.

Monien mielestä Neuerin olisi kuitenkin aika astua ter Stegenin tieltä sivuun. Neuer on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista ja ailahtelevaisuudesta samalla, kun ter Stegen on noussut tasaista tahtia maailman huippua kohti.

Viime maajoukkuetauolla ter Stegen myönsi itsekin olevansa tyytymätön vähäiseen peliaikaansa. Neuer ihmetteli hieman kollegansa kommentteja ja pohti, onko vastaavista puheista ”apua” maajoukkueelle.

Hoeneßia ärsytti ter Stegenin julkinen avautuminen asiasta. Bayernin seurapomo syytti myös mediaa tilanteen sekoittamisesta.

– Se on vitsi, kommentoi Hoeneß Sport1:lle.

– Minusta Münchenin lehdistö ei ole käsitellyt asiaa hyvin. Läntisen Saksan lehdistö tukee Marc-Andréa hirmuisasti. Ikään kuin hän olisi jo voittanut 17 maailmanmestaruutta.

– En ole nähnyt etelän lehdistön tukevan Manuelia. Ei ole ok tuoda tällaista aihetta julkisuuteen.

– Hänellä (ter Stegenillä) ei ole mitään oikeutta vaatia päästä pelaamaan. Maalivahtien kohdalla asia on eri tavalla kuin muiden pelaajien, koska heitä ei voi koko ajan vaihtaa.

– [Maajoukkueen] johdon on oltava selkeä ja sanottava, että Manuel Neuer on ykkönen. Hän on ollut maailman paras maalivahti monen vuoden ajan.

– Hän oli jonkin aikaa loukkaantuneena, mutta oli selvää, että vain hän voisi olla ykkösvaihtoehto palatessaan entiseen vireeseensä. Ja nyt hän on tehnyt niin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.