Cristiano Ronaldo hurjana EM-karsinnoissa, Portugalilla onneakin matkassa

© Kuva: Getty Images

Kesän Nations League -voittaja Portugali oli lujilla EM-karsinnoissa piskuisen Liettuan vieraana, mutta haki lopulta Baltiasta komean 5-1 -voiton. Voitto oli myös jollain tapaa onnekas.

Portugali avasi maalihanat jo 7. peliminuutilla. João Félixin keskitys osui liettualaispuolustajan käteen, ja pallo vietiin pilkulle. Cristiano Ronaldo ei epäröinyt, vaan ampui pallon maaliin.

Ennen puolen tunnin täyttymistä Vytautas Andriuskevicius toi kotijoukkueen tasoihin, mutta peli oli silti koko ajan tukevasti Portugalin hallinnassa. Portugali laukoi ensimmäisen puoliajan aikana kaikkiaan 14 kertaa, mutta maalit olivat tiukassa.

Liettua rimpuili ja rimpuili, mutta 62. minuutilla Portugali livahti jälleen johtoon onnekkaalla maalilla. Ronaldon laukaus epäonnistui, mutta Liettuan maalivahti Ernestas Setkus haparoi torjunnassaan. Märkä pallo karkasi Setkusin hyppysistä ilmaan ja pomppasi lopulta tämän omasta olkapäästä maaliin. Tilastoissa maali on toistaiseksi Ronaldolla, mutta se voi vielä muutua omaksi maaliksi.

Kolme minuuttia myöhemmin Portugali meni lopullisesti menojaan. Vaihdosta sisään tullut Bernardo Silva syötti ja Ronaldo ampui pallon verkkoon. Tilanne haiskahti vahvasti paitsiolta. Tästä Liettua ei enää toipunut, ja 76. minuutilla Ronaldo viimeisteli illan neljännen osumansa, jälleen Bernardo Silvan esityöstä. Hattutemppu oli Ronaldolle maajoukkueessa kahdeksas, ja osuma kaikkiaan 93:s. Juventuksen supertähti poistui pian maalinsa jälkeen vaihtopenkille suurten aplodien saattelemana. Vielä lisäajalla William Carvalho teki Portugalille illan viidennen maalin.

Toisaalla Englanti ja Kosovo järjestivät kunnon maalijuhlat. Kosovo karkasi ottelussa johtoon jo 35 sekunnin pelin jälkeen. Michael Keane antoi karmean harhasyötön, ja Valon Berisha säikäytteli englantilaisyleisöä oikein kunnolla. Englanti kuitenkin tokeni järkytyksestä nopeasti ja takoi avausjaksolla peräti viisi maalia. Loppunumeroiksi muotoutui lopulta 5-3.

Ranska ei erityisemmin vakuuttanut saatuaan nyt vieraakseen Andorran – jonka kansallislaulun se soitti jo lauantaina pelatussa Albania-ottelussa. Voittolukemiksi kirjattiin 3-0. Antoine Griezmann missasi rangaistuspotkun jo toisessa ottelussa peräkkäin.

Islannin EM-kisahaaveet kokivat kovan kolauksen, kun se taipui Albaniassa 2-4 -tappioon. Tshekki puolestaan haki Montenegrosta elintärkeän 3-0 -voiton.

Tiistain EM-karsintapelien tulokset:

Albania-Islanti 4-2
Dermaku, Hysaj, Roshi, Cikalleshi/G.Sigurdsson, Sigthorsson

Englanti-Kosovo 5-3
Sancho 2, Sterling, Kane, Vojvoda om./Berisha 2, Muriqi rp.

Ranska-Andorra 3-0
Coman, Lenglet, Ben Yedder

Liettua-Portugali 1-5
Andriuskevicius/C.Ronaldo 4, Carvalho

Luxemburg-Serbia 1-3
Turpel/Mitrovic 2, Radonjic

Moldova-Turkki 0-4
Tosun 2, Turuc, Yazici

Montenegro-Tshekki 0-3
Soucek, Masopust, Darida rp.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.