Egyptin äänet The Best -äänestyksessä hylättiin – tässä FIFA:n selitys asiaan

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi voitti maanantaina FIFA:n vuoden miespelaajalle annetun The Best -palkinnon, epäilemättä ihan perustellusti. Poru palkinnon ympärillä on kuitenkin jatkunut päivätolkulla gaalan jälkeenkin, lähinnä äänestykseen liittyvien epäselvyyksien takia.

Kummastusta ovat herättäneet muun muassa Sudanin ja Nicaraguan äänet, sillä Messille on epäilty menneen ääniä, jotka eivät olleet lainkaan hänelle osoitettuja (lue lisää). Oma lukunsa ovat myös Egyptin edustajien äänet. Egyptin jalkapalloliiton mukaan Egyptin maajoukkueen valmentaja Shawky Gharib ja kapteeni Ahmed Elmohamady äänestivät voittajaksi Liverpoolin egyptiläistähteä Mohamed Salah’ta, mutta kaksikon ääniä ei hyväksytty.

Nyt FIFA on antanut äänten mitätöinnille selityksensä. Independentin mukaan Salah’lta jäivät maanmiesten äänet saamatta, koska hänen nimensä oli kirjoitettu kokonaan isoilla kirjaimilla. Sen vuoksi äänet ”eivät vaikuttaneet aidoilta”.

Lisäksi Egyptin äänestyslomakkeista puuttui pakollinen Egyptin jalkapalloliiton pääsihteerin allekirjoitus. FIFA korostaa, että itsenäiset valvojat seuraavat sen äänestysprosessin etenemistä. Se myös kertoo, että kattojärjestö sai muistuttaa Egyptin jalkapalloliittoa kahteen otteeseen lähettämään asianmukaiset äänestyslomakkeet elokuun 19. päivään mennessä.

Salah sijoittui äänestyksessä neljänneksi Messin, Cristiano Ronaldon ja Virgil van Dijkin jälkeen.