Franck Ribéry sai vastustajankin fanit taputtamaan: ”Olen vanha, mutta tunnen oloni nuoreksi kentällä!”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Ranskalaistähti Franck Ribéry yllätti kesällä monet, kun hän valitsi uudeksi seurakseen Italian Serie A:ssa pelaavan Fiorentinan.

Monet pelaajat hänen iässään suuntaavaat Pohjois-Amerikkaan tai Aasiaan viimeisen ison sopimuksen perässä, mutta 36-vuotias Ribéry halusi jatkaa uraansa eurooppalaisessa huippusarjassa.

Bayern Münchenissä yli kymmenen vuotta pelannut ja siellä kaiken voittanut Ribéry on ollut alusta asti näkyvä hahmo Fiorentinassa. Hän jäi vielä ensimmäisissä sarjapeleissä vähemmille minuuteille, mutta niitti jo arvostusta kannattajien silmissä, kun hän kannusti ja ohjeisti tarmolla omiaan vaihtopenkiltä.

Ei yksi pääsky vielä kevättä tee, mutta on jokseenkin osuvaa, että Fiorentina ei ole hävinnyt vielä kertaakaan, kun Ribéry on ollut aloituskokoonpanossa. Hän on kunnostautunut viime otteluissa myös tehojen tehtailussa. Kolmeen viime otteluun on syntynyt yhteensä kaksi osumaa ja yksi maaliin johtanut syöttö.

Sunnuntaina Fiorentina otti ison voiton, kun se kaatoi AC Milanin 3-1 vieraskentällä ja nousi sarjataulukossa yhdeksänneksi. Ribéry teki maalin, jonka perusteella hänellä on vielä paljon annettavaa huippujalkapallossa. Hän sai pallon rangaistusalueelle Federico Chiesalta ja haki oikean jalkansa vapaaksi jallittamalla samalla vetoharhautuksella kaksi puolustajaa, jotka olivat vielä ala-asteikäisiä, kun Ribéry loisti jo Marseillen paidassa. Hän päätti kuvion viileällä viimeistelyllä alakulmaan.

Franck Ribéry ohjeistamassa Federico Chiesaa – tuttu näky jo kauden ensimmäisiltä viikoilta. Kuva: Getty Images

Ribérylle taputtivat kummankin joukkueen kannattajat. Ottelun jälkeen hän jakoi tunnelmiaan Sky Sport Italian haastattelussa.

– Olen iloinen. San Sirolla pelaaminen on aina erityistä. Se on valtava stadion, jolle mahtuu niin paljon kannattajia. Milanin kannattajilla on hieman vaikeaa juuri nyt, mutta tämä oli meiltä hyvä suoritus, ja se on meille tärkeää.

– Kyllä, olen vanha, mutta tunnen oloni nuoreksi kentällä! Jalkapallo on elämäni, rakastan sitä. Tulin Fiorentinaan nälkäisenä, ja olen innoissani, kun näen joukkueen pärjäävän niin hyvin.

– Tulin auttamaan Fiorentinaa, sen pelaajia ja kannattajia. Olen iloinen, mutta minun on tehtävä töitä joka päivä ja joka viikko, jotta voin pelata, kuten tänään pelasin.

Ribéry omaksui heti roolin nuorempien pelaajien auttajana. Hänen odotetaan erityisesti siirtävän oppejaan toisen polven jalkapalloilijaan, Federico Chiesaan.

– Federico on hyvä pelaaja. Puhun hänelle aina ja hän kuuntelee. Se on tärkeää hänelle ja joukkueelle.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!