Huuhkajien EM-karsinnat ovat nyt puolivälissä. Karsintalohko J:n jokainen joukkue on kohdannut toisensa kerran.

Suomi on viiden pelatun ottelun jälkeen kisapaikassa kiinni. Huuhkajat on lohkossa toisena, kolme pistettä perässä Italiaa, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina Tampereella.

Torstaina Suomen lohkossa pelattiin kolme ottelua.

Huuhkajat päihitti Kreikan Tampereella 1-0 Teemu Pukin ampumalla rangaistuspotkumaalilla, jonka Suomi sai Dimitris Kourbelisin kaadettua Glen Kamaran.

Italia jatkoi voittokulkuaan kukistamalla Armenian vieraskentällä Jerevanissa 3-1. Ottelu oli kenties odotettua vaikeampi lohkokärjelle.

Armenia siirtyi yllättäen johtoon 11. minuutilla, kun Tigran Barseghyan riisti pallon kotijoukkueelle syvällä omalla puoliskollaan ja kiihdytti vauhtiin. Lopuksi hän pelasi pallon Aleksandre Karapetianille, joka sijoitti sen kääntölaukauksella takakulmaan.

Italia tuli tasoihin vajaan puolen tunnin kohdalla. Emerson Palmieri jallitti vasemmalla laidalla jalkansa vapaaksi ja tarjoili nappikeskityksen takatolpalle Andrea Belottille, joka pisti pallon varmasti pussiin.

Hieman ennen taukoa Armenian maalintekijä Karapetian nappasi toisen keltaisen korttinsa ja lensi suihkuun.

Tasalukemissa edettiin aina viimeiselle vartille asti, kunnes Italia iski lyhyen ajan sisällä kahdesti. Ensin Lorenzo Pellegrini jatkoi Leonardo Bonuccin keskityksen päällään verkkoon ja hetkeä myöhemmin Belotti laukoi illan toisen maalinsa, josta osasyyn voi laittaa Armenian maalivahdin Aram Ayrapetyanin piikkiin. Veto meni helposti etukulmasta sisään.

OptaPaolo

@OptaPaolo
8 - Italy have won their last eight Euro Qualifiers games, the longest run for the #Azzurri. Run. #ARMITA

OptaPaolo

@OptaPaolo
6 - Italy have won six consecutive games for their first time since February 2008, under Roberto Donadoni. Streak.

#EuropeanQualifiers🇪🇺
#ArmeniaItalia

Bosnia-Hertsegovina järjesti Zenicassa maalijuhlat Liechtensteinin kustannuksella lukemin 5-0.

Juhlat alkoivat 11. minuutilla, kun Edin Džeko petasi avopaikan Amer Gojakille, joka ei lähietäisyydeltä erehtynyt.

Erikoista ottelussa oli se, että Bosnia-Hertsegovina iski loput maaleistaan varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Haris Duljevićin laukaus kimpoili 80. minuutilla kahden Liechtensteinin pelaajan jaloista sisään.

Kapteeni Džeko pääsi 85. minuutilla itsekin maalintekoon, kun hän puski Gojakin antaman kulmapotkun verkkoon.

Edin Višća iski isännien neljännen osuman hetkeä myöhemmin, kun Liechtensteinin maalivahti Benjamin Büchel pudotti pallon suoraan hänen jalkoihinsa.

Gojak teki illan toisen maalinsa puskemalla pallon takatolpalta verkkoon hienon kuvion päätteeksi.