Italian luottopelaaja pelikiellossa Suomea vastaan – valmentaja paljasti jo korvaajan

© Kuva: Getty Images

Italia joutuu pelaamaan sunnuntaina Suomea vastaan EM-karsinnoissa ilman keskikenttäpelaaja Marco Verrattia, jonka korttitili tuli täyteen torstain ottelussa Armeniaa vastaan.

PSG:n tähtipelaaja Verratti, 26, on muodostanut Jorginhon ja Nicolò Barellan kanssa Italian keskikentän luottokolmikon näissä karsinnoissa. Hän on ollut avauskokoonpanossa jokaisessa ottelussa ja onnistunut maalinteossa kahdesti.

Torstaina Verratti sai keltaisen kortin kinasteltuaan Armenian maalintekijän Aleksandre Karapetianin kanssa rikkeen jälkeen.

Italian päävalmentaja Roberto Mancini suhtautui luottopelaajansa pelikieltoon tyynesti. Hänellä on jo korvaaja valmiina Internazionalen Stefano Sensissä.

– En nähnyt, mitä siinä [Verrattin ja Karapetianin tilanteessa] tapahtui, mutta ei sillä väliä. Sensi pelaa sunnuntaina [Suomea vastaan], kommentoi Mancini Football Italian mukaan.

Eriväriset laput ovat tulleet Verrattille tutuiksi. Seurajoukkuetasolla hän on kerännyt ammattilaisuransa aikana 107 keltaista ja kahdeksan punaista korttia, joista yksi on ollut suora ulosajo. Maajoukkueessa Verratti on pelannut 34 ottelua ja katsellut keltaista kahdeksan kertaa.

Hänen tuuraajansa Sensi, 24, on huomattavasti kokemattomampi maajoukkuetasolla. Sensi debytoi A-maajoukkueessa viime vuoden marraskuussa ja on tähän asti esiintynyt Azzurrin paidassa kolmesti.

Myös Suomelta on sunnuntaina yksi pelaaja sivussa pelikiellon takia, sillä kapteeni Tim Sparvin korttitili tuli täyteen torstaina ottelussa Kreikkaa vastaan.