Kaipaako Ruotsin maajoukkue Zlatania? Huuhkajien luottopelaaja otti kantaa tilanteeseen

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen ammattilaisliiga MLS:n tulikuuma maalitykki Zlatan Ibrahimovic nähtiin viimeisen kerran Ruotsin jalkapallomaajoukkueen paidassa kesäkuussa 2016, kun Ruotsi kohtasi EM-kisojen lohko-ottelussa Belgian.

Olisiko Ruotsilla yhä tarvetta Zlatanin kaltaiselle persoonalle ja pelaajalle? Huuhkajien toppari Joona Toivio arvioi asiaa varovaisesti Suplan Week of Football -podcastissa.

– En minä tiedä, kaipaavatko he häntä. Viime karsinnoissa he painoivat ihan hyvin ilman Zlataniakin. Kyllä se on aika tasavahva porukka, että kyllä heillä on paljon laadukkaita pelaajia ympäri maailmaa, Toivio kuittasi.

Siitä hän on varma, että Zlatanin paluu lisäisi puhetta Ruotsin joukkueen ympärillä.

– Zlatan kiinnostaa kuitenkin kaikkia Ruotsissa ja hän on ehdottomasti se iso tähti.

Ibrahimovic, nyt 37, lienee kaikkien aikojen ruotsalainen jalkapalloilija. Hän pelasi A-maajoukkueessa 116 ottelua ja teki maajoukkueelle enemmän maaleja kuin kukaan muu, peräti 62.

Seuraavaksi Ruotsi kohtaa EM-karsinnoissa Färsaaret torstaina 5.9. vieraskentällä. Ruotsi on neljän pelin jälkeen F-lohkon toisena seitsemällä pinnalla, Färsaaret pisteittä pohjalla.

– Kyllähän sen pitäisi ehdottomasti olla voitto, kolme pistettä Ruotsille. En usko, että kukaan näkee asiaa toisin, kyllä se lähtökohtaisesti näin on. Meillähän meinasi olla siellä vähän vaikeata, mutta hoidettiin kuitenkin se homma, Toivio sanoi viitaten vuoden 2014 EM-karsintojen vierasotteluun, jonka Suomi voitti lopulta 3-1.

Viaplay näyttää kaikki EM-karsintojen ottelut.