Kesän siirtohulinat nyt ohi – Katso tästä huippuliigojen isoimmat siirrot

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kesän siirtoikkuna on nyt useimmissa Euroopan maissa kiinni, ja on aika keskittyä peleihin. Sopimuksettomia pelaajia voi värvätä edelleen, mutta käytännössä pelaajasiirtojen kimppuun käydään taas vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Koostimme tähän kaikkien TOP 5 -liigojen rahakkaimmat siirrot sekä muutaman poiminnan taustalta. Loppuun lisäsimme jokusen kiinnostavan poiminnan myös muista sarjoista. Tässä siis muistin virkistykseksi kesän 2019 siirtoikkunan isoimmat pelaajasiirrot.

Valioliiga:

1) Harry Maguire, Leicester -> Manchester United (87 milj. €)
2) Nicolas Pépé, Lille -> Arsenal (80 milj. €)
3) Rodri, Atlético Madrid -> Manchester City (70 milj. €)
4) João Cancelo, Juventus -> Manchester City (65 milj. €)
5) Tanguy Ndombélé, Lyon -> Tottenham (60 milj. €)

Valioliigan TOP 5 -siirrot tapahtuivat odotetusti kuuden suurimman seuran toimesta, mutta jo sijalta 7 löytyy Leicester, joka hankki Youri Tielemansin Monacosta pysyvästi omakseen 45 miljoonalla eurolla. TOP 5:ssä edustettuina on kuudesta suuresta neljä. Chelsea ei siirtokieltonsa takia uusia pelaajia saanut hankkia, ja Liverpool vietti hyvin hiljaista siirtoikkunaa. Liverpool teki vain yhden siirtokorvauksellisen hankinnan, ja hänestäkin (nuori toppari Sepp van den Berg) piti maksaa vain 1,9 miljoonaa euroa). Valioliigan kallein myynti Eden Hazard oli tänä kesänä arvokkaampi kuin kallein hankinta.

Tärkeitä pelaajalainoja olivat muun muassa Giovani Lo Celso (Tottenham) ja Dani Ceballos (Arsenal). Nimekkäimpiä ilmaissiirtoja olivat Danny Welbeck (Watford), Gary Cahill (Crystal Palace) ja Andy Carroll (Newcastle).

Englannin maajoukkuetoppari Harry Maguire oli Valioliigan kesän kallein ostos. Kuva: Getty Images

La Liga:

1) João Félix, Benfica -> Atlético Madrid (126 milj. €)
2) Antoine Griezmann, Atlético Madrid -> Barcelona (120 milj. €)
3) Eden Hazard, Chelsea -> Real Madrid (100 milj. €)
4) Frenkie de Jong, Ajax -> Barcelona (75 milj. €)
5) Luka Jovic, Eintracht Frankfurt -> Real Madrid (60 milj. €)

La Ligassa puhkaistiin sadan miljoonan euron maaginen raja tänä kesänä kolmesti. 19-vuotiaasta portugalilaistalentista João Félixistä tuli paitsi Espanjan, niin myös koko Euroopan kesän rahakkain siirto. Paineet ovat epäilemättä ankarat, mutta ainakin alkukauden perusteella Joao Félix on valmis ne kantamaan. Atlético tarvitsi uuden ennätyssiirtonsa napatakseen ykköspaikan Barcelonan ja Real Madridin nenän edestä.

Lainasiirtoja nähtiin Espanjassakin paljon. Näistä kenties merkittävimmät olivat Real Madridin puolustajan Sergio Reguilónin lainasiirto Sevillaan, sekä Martin Ödegaardin siirto niin ikään Real Madridista Real Sociedadiin. Isojen taustalla Real Betis mellasti siirtomarkkinoilla totuttua enemmän, ja käytti uusiin pelaajiin reilut 95 miljoonaa euroa, koko sarjan viidenneksi eniten.

João Félix, ei vain Espanjan, vaan koko maailman kesän kallein pelaajahankinta. Kuva: Getty Images

Serie A:

1) Matthijs De Ligt, Ajax -> Juventus (85,5 milj. €)
2) Romelu Lukaku, Manchester United -> Internazionale (65 milj. €)
3) Hirving Lozano, PSV Eindhoven -> Napoli (38 milj. €)
4) Danilo, Manchester City -> Juventus (37 milj. €)
5) Kostas Manolas, AS Roma -> Napoli (36 milj. €)

Serie A:n siirtokesää dominoivat supertähdet Matthijs de Ligt ja Romelu Lukaku. Juventus maksoi hollantilaistopparista enemmän kuin listan kolmosesta ja nelosesta maksettiin yhteensä. Italiassa isossa roolissa olivat muutenkin puolustajat, sillä viiden kärjestä löytyy peräti kolme puolustajaa.

Italiassa nähtiin myös lukuisia kiinnostavia ilmaissiirtoja. Mario Balotelli siirtyi korvauksetta Bresciaan, Franck Ribéry Fiorentinaan, Diego Godín Internazionaleen, Fernando Llorente Napoliin ja Aaron Ramsey sekä Adrien Rabiot Juventukseen. Jesse Joronen oli puolestaan viiden miljoonan euron siirtosummallaan Brescian kallein hankinta. Kulmakarvoja nostattivat myös Alexis Sánchezin (Inter) ja Henrikh Mkhitarjanin (AS Roma) lainasiirrot.

Matthijs de Ligt oli Juventuksen kesän päähankinta. Kuva: Getty Images

Bundesliiga:

1) Lucas Hernández, Atlético Madrid -> Bayern München (80 milj. €)
2) Benjamin Pavard, VfB Stuttgart -> Bayern München (35 milj. €)
3) Kerem Demirbay, Hoffenheim -> Bayer Leverkusen (32 milj. €)
4) Mats Hummels, Bayern München -> Borussia Dortmund (30,5 milj. €)
5) Thorgan Hazard, Borussia Mönchengladbach -> Borussia Dortmund (25,5 milj. €)
Nico Schulz, Hoffenheim -> Borussia Dortmund (25,5 milj. €)

Bundesliigan siirtokesässä Borussia Dortmund teki lukuisia verrattain arvokkaita hankintoja, mutta Bayern Münchenin Lucas Hernández oli 80 miljoonan euron siirtosummallaan ylivoimaisesti kallein pelaaja. Kaikkein merkittävin hankinta oli kenties silti Barcelonasta Bayerniin siirtynyt Philippe Coutinho, joka pelaa tämän kauden Bayernissa lainalla, johon sisältyy mittava osto-optio. Myös Ivan Perisic (Bayern) ja
André Silva (Eintracht Frankfurt) olivat myös merkittäviä lainapestillä Bundesliigaan saapuneita pelaajia.

Lucas Hernández on Bayernin sukupolvenvaihdoksen avainpelaajia. Kuva: Getty Images

Ligue 1:

1) Wissam Ben Yedder, Sevilla -> AS Monaco (40 milj. €)
2) Abdou Diallo, Borussia Dortmund -> PSG (32 milj. €)
3) Idrissa Gueye, Everton -> PSG (30 milj. €)
Gelson Martins, Atlético Madrid -> AS Monaco (30 milj. €)
5) Jeff Reine-Adélaïde, Angers -> Lyon (25 milj. €)

Vaikka Monaco veikin PSG:n nenän edestä tässä listauksessa ykköspaikan, oli Ligue 1:n arvokkain hankinta kuitenkin pariisilaisten heiniä. Hyökkääjä Mauro Icardi nimittäin siirtyi deadline dayna Interistä PSG:hen lainalla, johon sisältyy muhkea 65 miljoonan euron osto-optio. Merkittäviä PSG-hankintoja olivat myös ilmaiseksi Manchester Unitedista saapunut Ander Herrera sekä edullisella 13 miljoonalla eurolla Real Madridista värvätty kolminkertainen Mestarien liiga -voittaja Keylor Navas.

Huipputehokas Wissam Ben Yedder oli Ligue 1:n kesän kallein hankinta. Kuva: Getty Images

Muutama poiminta muualta:

Venäjän Valioliigan isoin hankinta oli Zenitin Barcelonasta 40 miljoonalla eurolla ostama Malcom. Myös Moskovan Dynamon Borussia Dortmundista hankkima Maximilian Philipp oli nimekäs värväys. Euroopanmestari João Mario siirtyi Internazionalesta lainalle Lokomotiv Moskovaan ja maailmanmestari André Schürrle Borussia Dortmundista Moskovan Spartakiin.

Portugalissa kallein hankinta oli Benfican 20 miljoonalla eurolla Real Madridista ostama Raúl de Tomás.

Maailmanmestari André Schürrle tähdittää tällä kaudella Venäjän Valioliigaa. Kuva: Getty Images

Turkin Superliigassa mellastettiin sen sijaan oikein kunnolla. Erityisesti markkinoilla riehui Mestarien liiga -kampanjaansa valmistautuva Galatasaray. Galatasaray vahvistui kolumbialaiskärki Falcaolla sekä Valioliigasta siirtyneillä Florin Andonella ja Mario Leminalla vielä eilen maanantaina. Falcao saapui siirtokorvauksetta ja Andone ja Lemina lainalle. Jo aiemmin Galatasaray oli lainannut Jean Michael SërinSteven N’Zonzin ja Ryan Babelin, joten lainamarkkinat haravoitii varsin tehokkaasti.

Muutkaan eivät jääneet lehdelle soittelemaan. Trabzonspor hankki ilmaissiirrolla Daniel Sturridgen, Fenerbahce Max Krusen (ilmainen) ja Luiz Gustavon (6 milj. €) ja Besiktas Adem Ljajicin (6,5 milj. €) ja Mohamed Elnenyn (laina).

Heikki Kuparinen

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!