Lionel Messi avoimena keskusteluistaan Neymarin kanssa: ”Hän todella halusi tulla tänne”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Menneen kesän puhutuin siirtosaaga koski itsestään selvästi PSG:n brassitähti Neymaria. Kuten hyvin tiedetään, huhut eivät koskaan konkretisoituneet eikä Neymaria nähdä tällä kaudella Barcelonan pukukopissa. Tämä harmitti myös Lionel Messiä, joka myönsi Sportin haastattelussa suoraan toivoneensa entisen pelikaverinsa paluuta.

– Olisin totta puhuen halunnut Neymarin siirtyvän. Olisin ollut siitä hyvin iloinen, Messi sanoo suoraan.

– Ymmärrän, että jotkut vastustivatkin sitä. Se on normaalia johtuen siitä, miten Ney lähti täältä. On loogista, että monet eivät halunneet hänen palaavan, mutta jos ajatellaan urheilullista puolta, Neymar on yksi maailman parhaista pelaajista. Tietysti joukkueemme mahdollisuudet yltää päämääriimme olisivat parantuneet.

Messi toteaa, ettei ole varma siitä, tekikö Barcelona kaikkensa Neymarin värvätäkseen.

– En tiedä, rehellisesti sanottuna en tiedä, tekikö Barca kaiken mahdollisen. Minulla ei ollut paljoakaan tietoa neuvottelujen edistymisestä.

Mediassa levisi myös huhuja, joiden mukaan Barcelona ”teeskenteli” yrittävänsä Neymarin hankintaa, jotta pukukoppi pysyisi tyynenä. Messi ei ota siihen suuremmin kantaa, mutta kertoo olleensa paljon yhteydessä Neymariin siirtosaagan keskellä.

– En tiedä, mitä johtoportaassa tapahtui. Tiedän vain sen, mistä juttelin Neyn kanssa. Hän kertoi minulle siitä, miten asiat etenivät.

– Neymarilla oli kovat halut tulla tänne. En tiedä, halusiko seura sitä todella vai ei. Tiedän vain, että Neymar todella halusi.

– Ymmärrän myös, että PSG:n kanssa on vaikeaa neuvotella, kaiken Barcelonan kanssa tapahtuneen jälkeen. Se on myös vaikeaa, koska kyse on Neysta, yhdestä parhaista. Neuvottelut eivät ole koskaan helppoja, mutta en tiedä asioista vamuudella, Messi kuittaa.

Itse siirtosaagaa Messi seurasi median välitykselläkin tarkasti.

– Totta kai seurasin tapahtumia, sillä olisin halunnut hänen tulevan tänne. Sillä olisi ollut suuri urheilullinen merkitys, mutta se olisi tehnyt seuralle hyvää myös sponsorien, julkikuvan ja kasvun mielessä. Seura olisi mennyt eteenpäin. Siirtoa ei kuitenkaan tapahtunut.

– En ole jutellut Neymarin kanssa sen jälkeen, kun koko tarina päättyi. Minä loukkaannuin ja hän alkoi pelata. Tiedän vain, että hän odotti innoissaan siirtoa ja Barcelonaan tuloa.

Paljon on puhuttu myös Messin ja muun Barcelonan pelaajiston vaikutuksesta siirtomarkkinoihin. Nämä puheet Messi kuitenkin lyttää.

– Kaikenlaista sitä puhutaankin. Pukukoppi ei pyytänyt Neymarin hankintaa. Tietysti annoimme mielipiteemme, kun kuulimme, että Ney saattaisi olla tulossa. Emme kuitenkaan ikinä vaatineet hänen hankintaansa.

Sport kysyi Messiltä myös, mitä mieltä hän on väitteistä, joiden mukaan hän on todellisessa johtovastuussa Barcassa ja seurajohto tekee, mitä Messi pyytää.

– Olen tottunut noihin puheisiin. En kuule tuotakaan ensimmäistä kertaa. On kuitenkin osoitettu erittäin selvästi, ettei asia ole niin.

– Minulle käy samoin myös maajoukkueessa. Väitetään, että minä valitsen pelaajat tai valmentajat, tai että isäni tekee niin. En kuitenkaan piittaa noista puheista enää. Tiedän, mikä on totuus ja oma tehtäväni, Messi kuittaa.

– Tietenkään en määrää asioista. Olen yksi pelaaja muiden joukossa. Haluan ainoastaan voittaa, ja voittaa lisää mestaruuksia. Ja haluan voittaa taas Mestarien liigan. Autan pukukoppia siten, miten parhaiten osaan, eli pelaamalla jalkapalloa.

Messiltä kysyttiin myös, pitääkö hän itseään suosikkina voittamaan uransa kuudennen Ballon d’Orin.

– En tiedä. Koko Ballon d’Or on niin kummallinen… En tiedä enää, kuka on suosikki ja kuka ei.

– Viime aikoina on katsottu paljon joukkueen tuloksia, eikä siinä ole mitään pahaa. Mestarien liigalle annetaan paljon merkitystä. Joskus niin käy MM-kisojen kanssa, ja joskus taas ei.

– Totta puhuen ei ole mitään suuntaviivoja, joihin Ballon d’Orin voittaminen perustuu. En ole ikinä ajatellut, olenko suosikki vai en. Kuten jo totesin, henkilökohtaiset palkinnot ovat sivuseikka, Messi toteaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!