Bundesliigan kärki on kolmen kierroksen jälkeen äärimmäisen tasainen ja jännittävä. Huuhkajien maalivahdin Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen on yksi neljästä tappiottomasta joukkueesta ja on Bundesliigassa tällä hetkellä neljäntenä.

”Luken” taakse on mennyt yhteensä kolme maalia, ja miehellä on sarjassa alla nollapeli, joka tuli Hoffenheimia vastaan ennen maaottelutaukoa.

Leverkusen matkaa lauantaina Dortmundin hornankattilaan, eli paikallisen Borussian Signal Iduna Parkille. Borussia Dortmund majailee vain yhden sijan ja pisteen päässä Leverkusenista.

– H*lvetin iso peli! Dortmundilla on yllättävä tappio Union Berlinille alla ja Leverkusen tappiottomana. Nyt Leverkusenilla olisi saumat ilmoittautua mestaruustaisteluun. Voisin kuvitella, että tulee viihdyttävä peli, sillä molemmat tykkäävät hyökätä. Luke saa tehdä töitä, ottelun Viasatille selostava Ville Kuusinen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Yksi ottelun avainhahmoista on kovassa maalivireessä seilaava Borussia-kärki Paco
Alcácer. Hän on tehnyt Bundesliigassa neljä maalia, Saksan Cupissa ja Supercupin finaalissa yhden molemmissa, ja osui kertaalleen myös Espanjan paidassa viime viikon molemmissa EM-karsintaotteluissa Romaniaa ja Färsaaria vastaan.

– Hän näytti jo Valencian aikanaan, että on boksipelaajana loistava. Maalintekijä isolla M:llä. Hän ei ehkä ole loistavin pelaaja, sillä Dortmundissa Jadon Sancho ja muut vievät huomion, mutta kun katsotaan, kuka maalit tekee, niin se on hän. Barcelonaan hänen pelityylinsä ei ehkä osunut ja edessä oli muuan Luis Suárez. Nyt hän saa pelikavereilta tarjoilua ja on fantastinen maalintekijä. Moni voi ottaa mallia, Kuusinen tuumaa.

Bundesliigan lauantai huipentuu vielä liigakärjessä ennen viikonloppua olevan RB Leipzigin ja Bayern Münchenin mittelöön.

– On muuten todella hyvä lauantai koko Bundesliigassa! Borussia voitti jo Supercupin ja puhuttiin, että se olisi tänä vuonna Bayernin edellä. Nyt siellä on sitten Leverkusen korkealla. Hienoa, että ainakin vielä Bundesliiga on tasainen, vaikka alkuvaiheessa vielä mennään, Kuusinen sanoo.

Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen nähdään suorana lähetyksenä lauantaina kello 16.20 Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa. Viaplay näyttää suorana kaikki Bundesliigan ottelut.