Huuhkajien ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen kärsi lauantaina Saksan Bundesliigassa 0-4-tappion Borussia Dortmundin vieraana.

WhoScoredin tilastojen mukaan Hradeckylle kirjattiin ottelussa kolme torjuntaa. Hän nollasi Dortmundin kahdesti lyhyen ajan sisällä näyttävillä torjunnoilla pelin ollessa vielä tasatilanteessa (Katso Viafreen video).

Hradecky joutui taipumaan ensimmäisen kerran 28. minuutilla, kun Achraf Hakimi keskitti pallon Paco Alcácerille, joka pääsi viimeistelemään parista metristä. 1-0.

Dortmundin kapteeni Marco Reus vei isännät kahden maalin johtoon 50. minuutilla todella nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Keskittäjänä oli tällä kertaa Jadon Sancho, jonka syötön Alcácer päästi jalkojensa välistä Reusille. Saksalaistaituri laukoi suoraan syötöstä takakulmaan. 2-0.

Sancho alusti myös Dortmundin kolmannen maalin, jonka viimeisteli 83. minuutilla Raphaël Guerreiro. Hradecky sai näppinsä väliin Sanchon syöttöön, mutta pallo pomppi Guerreirolle, joka pääsi laukomaan käytännössä tyhjään verkkoon. 3-0.

Kapteeni Reus vastasi illan viimeisestä osumasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Dortmund sahasi Leverkusenin puolustuksen hajalle muutamalla suoraviivaisella syötöllä, ja Reus siirsi lopuksi pallon takatolpan viereltä sisään. 4-0.

Dortmund siirtyi ainakin hetkellisesti sarjassa ensimmäiseksi. Toisena taulukossa on RB Leipzig, jolla on Dortmundin tavoin yhdeksän pistettä kasassa. Leipzig kohtaa vielä tänään, lauantaina, Bayern Münchenin kello 19.30 alkavassa ottelussa, jonka voittajalle on luvassa paikka sarjakärjessä. Leipzigille riittää piikkipaikkaan myös tasapeli.

Leverkusen on neljän ottelun jälkeen kuudentena.