Markku Kanervalle esitettiin erikoinen ja leikkimielinen kysymys, johon ”Perus-Markku” vastasi tyynesti: ”Se vaan kuuluu elämään”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään, torstaina, Kreikan Tampereella pelattavassa EM-karsintaottelussa.

Kreikka on joukkueena osittain eräänlainen kysymysmerkki, sillä joukkue pelaa jälleen uudessa komennossa. Joukkueen päävalmentajaksi nimettiin elokuussa John van’t Schip, kun edellinen pääkäskyttäjä Angelos Anastasiadis oli saanut lähteä heinäkuussa surkean EM-karsintastartin jälkeen.

Anastasiadisin edeltäjä Michael Skibbe oli saanut kenkää lokakuussa Suomelle Nations Leaguessa koetun vierastappion jälkeen. Skibbe oli ehtinyt luotsata Kreikkaa vuodesta 2015 saakka.

Van’t Schip on Kreikalle jo kahdeksas päävalmentaja viiden vuoden sisällä.

Kreikan viime vuosien valmentajaruletti oli puheenaihe Suplan Week of Football -podcastissa, jossa vieraana oli Huuhkajien valmennustiimiin lukeutuva Mika Nurmela.

– Riveltä (päävalmentaja Markku Kanerva) tuossa kysyinkin, että tuleeko sillä huono omatunto, kun joka kerta valmentajat saa kenkää. Se lähti jo silloin aikoinaan Kroatiasta, ja mitä siellä on välissä, Kreikkaa ja…

– Rive meinasi, että se vaan kuuluu tuohon elämään. On se melkoinen hemmo, Nurmela hymähti.

”Perus-Markuksi” nimetyn Kanervan joukkueeseensa aikaansaama vire on aiheuttanut valmentajapotkuja aiemminkin. Lokakuussa 2017 tullut 1-1-kotitasapeli Suomea vastaan oli Kroatian jalkapalloliitolle liikaa. Tappio kirveli sen verran, että Kroatian päävalmentaja Ante Cacic sai lähteä.

Nurmelan mukaan Suomen joukkue on valmistautunut torstaihin normaalilla tavalla, mutta oman haasteensa on asettanut lyhyt valmistautuminen. Joukkue kokoontui maanantaina ja pelaa heti torstaina.

– Pelaajat ovat pelanneet vielä lauantaina ja sunnuntaina omissa seurajoukkueissaan. Sen me joudumme fyysisen rasituksen myötä ottamaan huomioon valmistautumisessa. Sen kanssa tarkempana.

Kreikka on omalla tavallaan iso kysymysmerkki, mutta Nurmela uskoo, että vastaan tulee ainakin osittain tuttu vastustaja.

– Tietenkin Kreikka mietityttää vielä sen verran, että Kreikka on taas kerran vaihtanut valmentajaa. Mutta tietenkin kun hollantilainen valmentaja on siellä, niin todennäköistä on, millä systeemillä he tulevat pelaamaan.

– Pelaajat ovat suurin piirtein kaikille tuttuja, pelasimme tosiaan Nations Leaguessa kaksi peliä Kreikkaa vastaan, niin sinällään Kreikka ei ole joukkueena uusi.

Suomen ja Kreikan välinen ottelu alkaa klo 21.45. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatilta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreeltä. Studiolähetys alkaa klo 21.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!