Menikö Uefan pysti väärälle miehelle? Topparilegenda kyseenalaistaa van Dijkin voiton: ”Sitä ei voi sivuuttaa”

© Kuva: Getty Images
FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Entinen huippupuolustaja Rio Ferdinand kyseenalaistaa, oliko Liverpoolin toppari Virgil van Dijk oikea valinta Uefan kauden parhaaksi pelaajaksi.

Hollannin maajoukkuekippari van Dijk, 28, päihitti äänestyksessä Barcelonan ja Argentiinan Lionel Messin sekä Juventuksen ja Portugalin Cristiano Ronaldon. Hänestä tuli samalla ensimmäinen puolustaja, joka kyseisen palkinnon on voittanut.

Van Dijk oli viime kaudella ratkaisevassa roolissa, kun Liverpool voitti Mestarien liigan ja tuli toiseksi Valioliigassa. Ferdinandin mukaan Messin ja Ronaldon näytöt ovat kuitenkin kiistattomat.

– Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö Virgil van Dijk olisi tällä hetkellä planeetan paras puolustaja, kommentoi Ferdinand BT Sportille.

– Mutta kun joku tekee 50 maalia kaudessa, kuten Messi teki, tai voittaa kolme pokaalia, kuten Cristiano, jolla on ollut valtaisa vaikutus uuteen sarjaan (Italian Serie A:han) ja maajoukkuetasolla, niin sitä ei voi sivuuttaa.

Messi ja Ronaldo ovat kahmineet pokaaleja henkilökohtaisista saavutuksistaan jo lähes 15 vuoden ajan, mutta Ferdinandin mielestä he ovat yhä maailman ykköspelaajat.

– Ihmiset sanovat, että on ”hieman tylsää, kun nuo kaksi voittavat vieläkin”, mutta he laittavat taululle ennennäkemättömiä lukemia, ja ovat tehneet niin 12-15 vuotta.

– Minä olen toppari ja olen iloinen, että hän (van Dijk) voitti. Hän on arvoinen voittaja, mutta kun joku tekee 50 maalia, niin noin ei voi tehdä.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!