Mestarien liiga starttasi yllätyksellä – arvonnassa huvittanut Slavia Praha irvaili puheille kuolemanlohkosta

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kun Mestarien liigan alkulohkot arvottiin, monien mieliin jäi parhaiten Slavia Prahan edustajien reaktio omaan arpaonneensa. Toista kertaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen yltänyt Slavia sai seurakseen Barcelonan, Borussia Dortmundin ja Internazionalen, eikä tshekkiläisillä nähty lohkossa minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Tänään altavastaaja viittasi kuitenkin kintaalla kaikenlaisille ennakkospekulaatioille ja puheille kuolemanlohkosta. Slavia vieraili Mestarien liiga -avauksessaan Giuseppe Meazzalla Interin vieraana, ja osoitti, että se oli tullut tosissaan haastamaan suuseuroja. Slavia haki Italiasta pisteen maalein 1-1, ja oli ottelussa jopa lähempänä voittoa.

Selvä ennakkosuosikki Inter sai todeta jo avausjaksolla, että Slavia ei ollut tullut Italiaan nöyristelemään. Avausjakso oli verrattain tasainen ja maalipaikkoja syntyi kummallekin. Molempien joukkueiden maalivahdit Samir Handanovic ja Ondrej Kolar esittivät erinomaista maalivahtipeliä.

Mikäli suinkin mahdollista, Slavia tuli toiselle jaksolle vieläkin pirteämpänä. 64. minuutilla vierasjoukkue sai palkintonsakin. Handanovic torjui terävän, alanurkkaa kohti suuntautuneen laukauksen eteensä ja nigerialaishyökkääjä Peter Olayinka latasi irtopallon maalin kattoon. Tuomari tarkisti tilanteen vielä VAR:lta, mutta maalin hyväksymisessä ei ollut mitään epäselvää.

Yllätysjohto ei tuonut Interiin lainkaan lisää virtaa, vaan Slavia painoi päälle entistäkin yritteliäämmin. Joukkue loi mainioita tilaisuuksia lisämaaleihinkin. Inter puolestaan saa olla tyytyväinen, että se sai jatkaa peliä täydellä miehityksellä. Jo ennen Slavian maalia Kwadwo Asamoahin taklaus tarkistettiin videolta, ja vaikka varoituksessa oli vahva oranssi sävy, sai Asamoah jatkaa pelaamista.

Interin ahdinko näkyi maalin jälkeen entistäkin enemmän tuhrautumisena ja yliaggressiivisuutena kuin luovina maalintekotilanteina. Parissa muussakin tilanteessa olisi ollut potentiaalia ulosajoon.

Inter sai lopulta pientä helpotusta iltaansa ottelun lisäajalla. Tuomari näytti massiivista kahdeksan minuutin lisäaikaa – ilmeisesti VAR-tarkistuksista johtuen – mutta maali syntyi jo lisäajan toisella minuutilla. Inter sai vapaapotkun vajaasta 20 metristä. Stefano Sensi latasi pallon ylähirteen, ja vaihdosta kentälle tullut Nicolo Barella ampui pelaajaruuhkan takaa paluupallon verkkoon.

Vielä lisäajan seitsemännellä minuutilla mainio tshekkivahti Kolar venyi upeaan paraatitorjuntaan Romelu Lukakun puskiessa kohti maalia. Tilannetta ei kuitenkaan jatkettu kulmapotkulla, sillä Lukaku oli tilanteessa niukasti paitsiossa.

Tasapeli vaikuttaa Slavialle hyvältä tulokselta, mutta totuuden nimissä Inter saa olla tyytyväinen, että sai ottelusta edes pisteen. Niin paljon yritteliäämpi ja aikaansaavampi Slavia oli. Inter hyötyi lisäksi ottelun tuomariratkaisuista.

Toisessa alkuillan ottelussa Lyon ja Zenit pelasivat 1-1 -tasapelin. Zenitille osui avausjaksolla iranilainen Sardar Azmoun. Lyonin tasoituksen teki rankkarista Memphis Depay. Lyonille ottelu oli jo kuudes perättäinen kotitasapeli Mestarien liigassa. Onneton sarja on Mestarien liigan uusi ennätys.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS