PSG:n valmentaja ei usko fanien Neymar-vihan laantuvan: ”Hänen on kestettävä se”

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainin päävalmentaja Thomas Tuchel myöntää, että joukkueen tähtihyökkääjä Neymar teki kesällä kaikkensa palatakseen entiseen seuraansa Barcelonaan.

Neymar, 27, teki työnantajalleen selväksi, että haluaa palata Barcelonaan. Seurat neuvottelivat brassitähden siirrosta, mutta kaupan ehdoista ei päästy sopuun, joten hän jäi Pariisiin.

Viime lauantaina Neymar pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa PSG:n paidassa loukkaantumisensa ja kesän mittavan siirtosaagan jälkeen. Pariisilaisyleisö otti joukkueensa ykköstähden vastaan vihellyksin ja buuauksin. Katsomossa oli myös banderolleja, joihin oli kirjoitettu loukkaavia viestejä Neymarille.

PSG voitti ottelun Neymarin tehtyä 92. minuutilla pelin ainoan maalin taiturimaisella saksipotkulla. Osa yleisöstä riemuitsi, mutta valtaosa osoitti vielä maalin jälkeenkin mieltään Neymaria kohtaan.

Tuchel sanoo ymmärtävänsä kannattajien reaktion, mutta hänen mukaansa Neymar on käyttäytynyt malliammattilaisen tavoin.

– Hän ei halunnut olla täällä. Hän teki kaikkensa [jättääkseen seuran]. Se ei auttanut hänen suosiotaan, kommentoi Tuchel DAZN:lle.

– Sen (kannattajien vihan) huomaa, ja minä ymmärrän, jos kannattajat ovat – jopa ikuisesti – vihaisia.

– Joka tapauksessa on myös minun, valmentajan, ja hänen, pelaajan, välinen suhde. Siinä ei tullut ikinä katkoa tai eroa. Siksi minun oli helppo antaa hänen pelata. Hän on aina harjoitellut ammattimaisesti. Uskon, että se päätös (peluuttaa Neymaria) oli helpotus hänelle, vaikka hän toivoikin muuta.

– On vain keskityttävä tehtävään. Urheilijana ei voi oikein ajatella mitään muuta. On annettava kaikkensa. Hän on nälkäinen ja kilpailuhenkinen kaveri, joka haluaa aina voittaa.

– Hänen on nyt kestettävä se (fanien buuaukset ja vihellykset), niin se menee. Hänen on päästävä siitä yli, meidän kaikkien on päästävä siitä yli kotipeleissä. Se on parasta hyväksyä.

PSG aloittaa tänään, keskiviikkona, urakkansa Mestarien liigan lohkovaiheessa kotiottelulla Real Madridia vastaan. Neymar ei saa pelata ottelussa, vaikka Euroopan jalkapalloliitto Uefa lyhensikin hänen pelikieltoaan.